Sport

2019.01.19. 12:29

Fatum-Nyíregyháza - Mindenki hadra fogható

Nyíregyháza - A nyíregyházi röplabdázók nem becsülik le a szombathelyieket, profi mentalitással készültek.

Nyíregyháza - A nyíregyházi röplabdázók nem becsülik le a szombathelyieket, profi mentalitással készültek.

Erőltetett menet előtt áll a Fatum-Nyíregyháza, ennek az első és egyben talán az utolsó nyugodt lépése a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzés. Tóth Fruzsináék jövő hét szerdán a Mulhouse-t fogadják a CEV-kupában, majd a versenykiírás szerint nem sokkal azután hét napon belül háromszor mérkőznek meg a Jászberénnyel – kétszer a Magyar Kupában, egyszer az Extraligában.

A nyíregyháziak az előző körben Újpesten diadalmaskodtak 3:1-re. Akkor sérülés miatt nem játszott Varga Eliza és Szabó Lili, valamint adminisztratív okokból az új játékos, az amerikai Allison Mayfield sem léphetett még pályára.

Koncentráltan röplabdáznak

– Mindenki egészséges, hadra fogható, remélhetőleg Allison papírjai is rendben lesznek már – kezdte jó hírekkel a beszélgetést Hollósy László, a Fatum vezetőedzője. – Ez a hét hasznosan telt, a lányok szépen dolgoztak, sokat beszélgettünk arról, hogy milyen szintű edzéseket szeretnénk látni a stábbal. Úgy látom, hogy minden másodpercben koncentráltan és odafigyelve röplabdáznak, egy lépcsőfokot sikerült előrelépni, de az edzés akkor ér valamit, ha ez kicsúcsosodik a mérkőzésen. Mindenképp koncentrált és hasznos mérkőzést szeretnénk játszani a Szombathely ellen.

Veszélyes az ilyen csapat

Ha egy csapatot meg lehet nevezni, amelyik egyelőre kilóg az Extraliga mezőnyéből, az a Haladás. A szombathelyiek ugyanakkor nemrég életjelet adtak magukról, az előző fordulóban 3:0-ra megverték a Jászberényt, megszerezve ezzel az első győzelmüket, és Mucsi Péter személyében már új vezetőedző irányítja a gárdát.

– Nem szabad senkit sem lebecsülni, erre mindig figyelmeztetem a csapataimat – folytatta a tréner. – Hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Oda kell figyelni, nekik semmi veszíteni valójuk nincs. Mindig veszélyes, amikor a játékosok bizonyítani akarnak az új edzőnek. Kicsit később állt össze a játékoskeretük, de az előző mérkőzésen már megszerezték az első sikerüket. Nekünk nem szabad foglalkozni ezekkel, rájuk kell erőltetnünk az akaratunkat, tudjuk a céljainkat.

Két nap alatt két meccs

A frissesség (most még) mellettünk szólhat, a szombathelyiek ugyanis péntek este még Újpesten játszottak mérkőzést.

További hír az Extraligából, hogy a Jászberény a napokban két szerb játékossal erősített: a jászságiakhoz érkezett Natasa Savovics szélsőütő és Ivana Bulajics center.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!