Sport

2019.01.16. 17:14

Mándokon nem hangolódtak, egyből belecsaptak a lecsóba

Mándok - A műfüves torna jó lehetőséget ad a felkészülés kontrolljára.

Mándok - A műfüves torna jó lehetőséget ad a felkészülés kontrolljára.

Az élvonalbeli és másodosztályú focicsapatok zöme külhoni edzőtáborokban készül a tavaszi folytatásra. A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály résztvevői kihagyják a délvidéki táborozásokat, itthon kezdték el a felkészülést. Ennek menetéről érdeklődtünk öt együttesnél.

Tréningek és edzőmeccsek

– Már a múlt héten elkezdtük a ráhangolást, de az érdemi munka hétfőtől indult be – kezdte érdeklődésünkre Márton István, a Tarpa mestere. – Két hétig napi egy edzés a penzum, az azt követő héten már duplázunk. Természetesen lesznek edzőmeccseink, mégpedig hét. Négy NB III.–as csapattal is játszunk. Itthon fogadjuk a sényőieket, utazunk Cigándra, Tiszaújvárosba és Debrecenbe. Ezenkívül részt veszünk a Nyírerdő Kupán és az ifivel a téli műfüves tornán.

– Hétfőn kezdtünk, heti három edzés és egy hétvégi ­meccs adja az első hetet, de előfordul majd olyan, amikor két edzés és két meccs lesz – avatott a tervekbe Ludánszki István, a nagyhalásziak játékos-edzője. – Sem teremben, sem a téli műfüves tornán nem indulunk, saját szervezésű edzőmeccseken szeretnénk készülni. Az edzések Halászban lesznek, a meccsek viszont mindig idegenben, műfüvön. A Cigánd személyében lesz NB III.–as ellenfelünk, a többiek a megyei első és második osztályban szerepelnek. Három ellenfelünk hajdúsági lesz, mégpedig a Nyíradony, a Hajdúböszörmény és a Hajdúszobosz­ló. Játsszunk Dombráddal és Nagyecseddel is.

Népszerű a műfüves torna

– A múlt héten már volt rávezető edzésünk, a hét végén teremtornán indultunk a Nyírerdő Kupán – ezt már Bardi Gábor, a gyulaháziak edzője nyilatkozta. – Hétfőn aztán beindultunk, heti három edzés lesz, neveztünk a műfüves tornára. Lesz egy háromnapos edzőtáborunk Bogácson, ahol két meccset is játszunk. Előbb a Bogáccsal, a másik ellenfél egyelőre szervezés alatt van.

– Múlt szerdán indítottuk a felkészülést, heti három edzés és a hét végén felkészülési meccsek adják a programot. Beneveztünk a műfüves tornára, és három edzőmeccset szeretnénk játszani. Szombaton például Nyíregyházán a Sényővel fogunk megmérkőz­ni – summázta a felkészülési programot Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője.

– Mi is hétfőn indítottunk, nem volt ráhangolódás, egyből belecsaptunk a lecsóba – tudatta Kiss Gábor, a Mándok szakvezetője. – Előbb heti négy, majd öt tréning lesz Mándokon. Teremben nem játszunk, de beneveztünk a műfüves tornára. Ezenkívül egy felkészülési meccsünk lesz, egy amolyan bajnoki rajt előtti főpróba.

Játékosmozgás

Tarpa. Távozó: Lakatos Bence (Sényő-Carnifex). Érkező: Batrin Viktor (ifiből)

Nagyhalász. Távozó: -. Érkező: -.

Gyulaháza. Távozó: Szabó Csaba (?), Kovács Béla (?), Kovács Erik (?). Érkező: Mezei Krisztián (Baktalórántháza), Savrnoh Norbert (Nyírmada ?), Bökönyi Levente (Baktalórántháza ?)

Nyírgyulaj. Távozó: Török István (Jánkmajtis). Érkező: -

Mándok. Távozó: Bátyi László (?), Nagy Krisztián (?). Érkező: Dávid Róbert (Gyöngyös).

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!