Sport

2019.01.18. 16:02

Marci későn kapcsolt rá, elment a meccs

Nyíregyháza - Öröm ilyen játékosok ellen teniszezni – vallja a nyíregyházi sportoló, aki kiesett egyesben.

Nyíregyháza - Öröm ilyen játékosok ellen teniszezni – vallja a nyíregyházi sportoló, aki kiesett egyesben.

Ria, ria, Hungária! – fogadták honfitársai Fucsovics Marcit magyar idő szerint csütörtökön hajnalban, amikor a hármas pályára érkezett Melbourne-ben, az Australian Open második fordulóján. Párás levegőben, a tervezettnél majd egy órával később indulhatott a bemelegítés, majd elkezdődött a találkozó, amelyen a 38. helyen jegyzett nyíregyházi teniszezőre a verseny tizenegyedik kiemeltje, a horvát Borna Coric (12.) várt.

Marcié volt az első pont, a játékát viszont behúzta Coric. Ugyanezt tette később Fucsovics is, majd 2:2 után brékelt. Sajnos nem sokáig volt meg az előny, mert a horvát azonnal visszaadta a kölcsönt. Sajnos 4:4 után Coric lávgémelt, így jutott fórhoz. Az utolsó játék nagy küzdelmet hozott, Coricnak a második brékje a játszmagyőzelmet jelentette.

Sajnos többet hibázott

Jöhetett a második játékrész, amelyet jól indított Marci, hiszen 30:40-nél bréklabdához jutott, de aztán hibázott és fordult a kocka. Marci egy sikeres challenge után egyenlített (az alapvonalon landolt ütése után a labda). Hiába, mert utána kétszer hosszút ütött. Ez benne maradhatott, mert elveszítette az adogatójátékát, aztán semmire hozta a sajátját Coric, és meglépett 3:0-ra.

Marci összekapta magát és szépített, ám mivel ezt követően mindketten hozták szervajátékukat, Coric nyerte a szettet 6:3-ra. Ebben a játékrészben Marci több nyerőt ütött, mint ellenfele (10–9), de sajnos többet is hibázott (10–6). A szünetben előbb Coric kért ápolást, a combját gyúrták. Aztán ugyanezt tették a nyíregyházi teniszezővel is, a versenyzők gyakorta jeges tömlővel hűtötték magukat. A pihenő után Marci megnyerte az adogatásait, miként Coric is. A harmadik játékban brékelt a horvát, így előnyhöz jutott, amikor leszakadt az ég. Mivel külső pályán játszottak, nem volt tető. Közel egy órás kényszerszünet után előbb Coric, majd Marci is visszatért a pályára és rövid bemelegítés után folytatták.

Coric hozta a szerváit, csakúgy mint Marci. Így jutottak el 5:4-ig. Mégpedig végül Marci lávgémjével, amelyben két ászt is ütött. Coric a meccsért kezdett adogatni és két mérkőzéslabdát is hárított Marci. Sőt, kétszer bréklabdához jutott. Mindketten elhibázták lehetőségeiket, miként ezt követően szintén egyet-egyet. Ötödször volt egyenlő, amikor Coric újabb mérkőzéslabdájánál egy hosszú ütésváltás végén Marci hosszút ütött. Vége! A 136 perces játékidő után Coric léphetett tovább a harmadik körbe.

– Ez most nem sikerült, de megint sokat tanultam – kezdte a mérkőzés értékelését közösségi oldalán Marci. – Az első két játszmában nem játszottunk túl jól, sokat hibáztunk mindketten. Nem éreztem robbanékonynak magam, sem azt, hogy gyors vagyok a pályán. Nem éreztem a labdát. Mindent megpróbáltam, ittam előtte egy kávét, hogy felpörögjek.

Jól jött vissza a játékba

– Ahogy visszajöttünk 1:2-nél a harmadik szettben, eleinte még kerestem kicsit a játékot, de sokkal felszabadultabban teniszeztem. Attilával, az edzőmmel volt egy kis SMS-váltás a szünetben. Igazából nem tudott már nagy taktikát mondani, arra biztatott, hogy próbáljak felszabadultan játszani, élvezzem, engedjem el a kezem, ha megfordul, akkor megfordul. Nagyon jól jöttem vissza a játékba, intenzívebben mozogtam, stabilabb voltam hátulról. Ha úgy teniszeztem volna az elejétől, mint a végén, ez egy más meccs. Későn kapcsoltam rá. Kis szerencse jól jött volna.

– Úgy érzem, a sérülésem nem annyira súlyos, a jobb combhajlítóm bekeményedett, meghúzódott kicsit. Kell egy kis pihenő, bennem volt még a keddi meccs meg a szerdai páros, és ma is sokat kellett futni. Várom a vegyes párost, fel kell majd vennem a tempót, mert először játszom vegyest. Nagyon jó párom van és szerintem Timi fel fog pörgetni. Nem edzettünk eddig együtt, de ez nem lehet probléma, nagyon jól megértjük egymást – így Marci.

Australian Open: férfi egyes, 2. forduló

Borna Coric (horvát, 12.)–Fucsovics Márton (38.)

6:4, 6:3, 6:4

13 Ász 11

5 Kettős hiba 4

79% (41/52) Első adogatásból nyert pontok 69% (38/55)

60% (25/42) Második adogatásból megnyert pontok 46% (13/28)

70% (66/94) Megnyert adogatópontok 61% (51/83)

39% (32/83) Megnyert fogadó pontok 61% (51/83)

55% (98/177) Összes pont 45% (79/177)

62% (18/29) Megnyert játékok 38% (11/29)

Vegyesben

Mint azt Marci megemlítette, vegyes párosban is pályára lép szombaton. Partnere az a Babos Tímea, aki a francia Kristina Mladenoviccsal címvédőként győzött a női párosok első fordulójában. A Babo, Fucsovics duó ellenfele a Shuai Zhang, John Peers (kínai, ausztrál) kettős lesz.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!