Sport

2019.01.09. 10:50

Nem sikerült Fucsovics Marcinak!

Nyíregyháza - Búcsú Sydney-től, irány Melbourne.

Nyíregyháza - Búcsú Sydney-től, irány Melbourne.

Szerdán utolsó párként, itthoni idő szerint reggel kilenckor lépett pályára másodszor Sydney-ben Fucsovics Márton (35.). Az ATP 250-es tornán (589 680 dollár, kemény pálya)egy újabb ausztrál, nevezetesen John Millman (38.) várt a nyíregyházi teniszezőre. A felek 2017 júniusában a Leedshez közeli Ilkleyben füves pályán már mérkőztek egymással, akkor Marci nyert 2:1-re.

Az elmúlt év végén Roger Federert is legyőző ausztrál kezdte a meccset, az első két pont viszont a Marcié volt, ám Millman fordított. Aztán Marci hozta az adogatójátékát, miként ellenfele. A folytatásban Fucsvoics első adogatásánál szélest kiáltottak, ám a sólyomszem bizonyította, hogy jó volt a szerva. Sajnos ez kevés volt és az önbizalomhiányban aligha szenvedő Millman brékelt.

„Ria ria hungária” rigmussal biztatták honfitársai az ötödik játszma előtt Marcit, ám ez kevés volt az üdvösséghez, mert az igen magabiztosan teniszező ausztrál lávgémmel húzta be soros adogatójátékát és meglépett 4:1-re. Sajnos Fucsovics a második szerváiból sokat elveszítette, a sok hibát pedig könyörtelenül kihasználta ellenfele, aki a játékrészben tizenöt pontot szerzett zsinórban adogatójátékában. Aztán 5:1- után Fucsovics három szettlabdát is hárított, majd ő jutott bréklabdához és mivel ellenfele széleset ütött, szépített. A folytatást parádés rövidítéssel kezdte Marci, majd feljavult játékkal folytatva 5:3-ra szépített. Ezt követően 30:30 után Marci két hibája után harminchat perc után 6:3-ra nyerte Millner a szettet, amelyben Marcinak tízzel több (17) ki nem kényszerített hibája volt.

A második etap új kiváló ütésekkel indított Marci, ám a szívósan küzdő ausztrál fordított és elnyerte ellenfele adogatását. Utána Millner kettős hibáját követően izgalmas labdamenetek jöttek.

- Adjál neki Marci! - kiabálták a lelátóról. Sajnos nem sikerült, az ausztrál ha nehezen is de behúzta az adogatójátékát s 2:0-re vezetett. Ugyan 30:15 után Marci is összehozott egy kettős hibát, ám egy szép labdamenet végén hozta az adogatójátékát. Sajnos Millman újra magabiztos lett és növelte előnyét. A nyíregyházi teniszező is összekapta magát, jó első szervákkal lávgémezett. Millman is hozta az adogatásait, miként utána Marci. A hazai pályán játszó Millner lábai sokkal gyorsabbak voltak a számára megszokott klímában az időeltolódás sem zavarta meg. Marci szempontjából 3:4-nél és 0-15-nél ismét sólyomszemet kért a magyar teniszezős, sajnos nem volt igaz, csípte a vonalat labda. Ez talán megzavarta, mert Millman újabb adógatójátékával egy játéknyira került a győzelemhez.

Marci szervált és derekasan küzdött, 30:30 után egy ásszal, majd egy szép rövidítéssel tette ismét szorosabbá az állást. Sajnos elérkezett a zárójáték, amelyet Millman indított és hamar három meccslabdához jutott és az elsőt értékesítve 6:4-re nyerte a szettet, a meccset pedig 1 óra 19 perc után.

Millman jutott a legjobb nyolc közé, Marci pedig készülhet az Ausztralian Openre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!