Sport

2019.01.25. 16:22

Sikeresek már az első évben is

Nyíregyháza - A fiatal szakosztály eredményesen kezdte az NB II.-es szezont.

Nyíregyháza - A fiatal szakosztály eredményesen kezdte az NB II.-es szezont.

A közelmúltban tartotta évzáró rendezvényét a tavaly alakult Nyíregyházi Egyetemi SE, amelyen értékelték az eddigi eredményeket. Benicsák János, a szakosztály vezetőjének beszámolójában elhangzott, hogy az NB II.-es csapat eredményesen kezdte a bajnoki szezont, a második csapat utcahosszal vezet a megyei csapatbajnokságban, a négy szeniorral megerősített ifjúsági csapat pedig a felnőtt bajnokság középmezőnyében áll.

Jutalmazták az ifiket

Az ifjúsági játékosok sok korosztályos sikert értek el, a lányokat pedig meghívták a Kárpát-medencei magyar nők világtalálkozója sakkfesztiválra, Budapestre. A megnyitó után Seszták Oszkár, az egyesület elnöke köszöntötte a sakkozókat és a vendégeket, átadta az NB II.-re jogosító érmeket, majd a szakosztály valamennyi tagja egy dátummal ellátott emlékeztető ajándékot kapott. Pásztorné dr. Batta Katalin, az egyesület ügyvezetője az elért eredményeik alapján minden ifjúsági játékosnak könyvajándékot adott.

Bejelentették, hogy a 2016. évi nyugdíjas magyar bajnokság egyéni és csapatgyőzelme után 2018-ban megismételték ezt a bravúrt. Az egyéni győzelmet Trembácz László szerezte, a csapat tagjai pedig az egyéni bajnok mellett Benicsák János, dr. Horváth László és Szilágyi Sándor voltak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!