Sport

2019.01.10. 12:49

Van bennük hiányérzet

Tiszavasvári - Kevesen vannak, de tudják, miben kell fejlődniük a tavaszi idényre.

Tiszavasvári - Kevesen vannak, de tudják, miben kell fejlődniük a tavaszi idényre.

A Tiszavasvári az előző idényben szoros befutó után a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot, azonos pontszámmal a második helyezett Nyírbátor és a bajnoki bronzérmes Kisvárdával. Hadas Sándor tanítványai az idei bajnokságban az ötödik helyen fejezték be az őszi szezont.

– Felkészülésünket augusztus elsején kezdtük, heti négy edzéssel, ez a versenyidőszakban háromra csökkent. Sajátságos felkészülés volt, mivel Tiszavasváriban a sportcsarnok felújítása miatt Hajdúdorogon edzettünk.

Minimális változás

Vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy ideálisan készülhessünk fel a bajnoki rajtra. A játékoskeretben minimális változás történt, Földi Istvánnak megszűnt a kettős játékengedélye, így ő visszament a DEAC-hoz. Kathi István Hajdúböszörményből, Csébi Dávid Nádudvarról igazolt hozzánk – pillantott vissza a Tiszavasvári edzője.

– Ha szigorúan a szám­adatokat nézzük, jobban állunk, mint az előző bajnoki év ezen szakaszában. Mégis van bennem, bennünk hiányérzet a megszerzett pontok tekintetében.

Bíznak az előrébb lépésben

– Az edzettség-teljesítmény- sportforma hármas kapcsolatát többször kibillentették egyensúlyából a munkahelyi és iskolai elfoglaltságok, betegségek, és nem utolsó sorban a sérülések. Be kell látnunk, hogy kevesen vagyunk, nem mindig tudtuk pótolni megfelelően a hiányzókat.

– A fiúk tisztességesen és becsületesen dolgoztak hétről hétre. Tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk, mindent meg is teszünk érte! Bízom benne, hogy a játékosok összetartó ereje, fiatalok és idősebbek kiváló elegye és motivációja segít előrébb lépnünk, mind a helyezés, mind az összegyűjtött pontok tekintetében.

Vasvári mutatók

Őszi végeredmény:

5. 6 1 3 263–260 13

Házi góllövőlista. 40 gól. Nagy Ádám. 38 gól. Feid Zoltán. 35 gól. Csébi Dávid, Kovács László. 28. gól. Benyusz Kende. 17 gól. Kovács László. 16 gól. Balázs Máté. 14 gól. Deli Dávid, Gazdag Richárd. 12 gól. Kathi István, Kiss Krisztián. 2 gól. Tóth Bendegúz.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!