Sport

2019.01.11. 13:52

Záhony-Tiszaszentmárton: Egyre jobban összerázódtak

Záhony - Két hét alatt új csapatot raktak össze Záhonyban.

Záhony - Két hét alatt új csapatot raktak össze Záhonyban.

A Tiszaszentmárton SE az előző szezonban a tizennegyedik helyen végzett a megyei másodosztály Nyírerdő csoportjában. Erre a szezonra azonban telephelyet váltottak és Záhony-Tiszaszentmárton néven indult az új kiírásban, a csapat szinte kicserélődött, az előző garnitúrából ketten maradtak, a csapat élére pedig Sárkány Gábor játékos-edző került. Az új tréner vezetésével szárnyal a gárda és a félidőben veretlenül vezetik a bajnokságot.

Bizonyítottak közönségüknek

– Nehezen indult az őszi szezon számunkra, mivel egy teljesen új csapatot kellett összeraknunk úgy, hogy volt rá két hetünk! A játékosok kiválasztásába és leigazolásába Golyán Gergő vezetőnkkel vágtunk bele, akinek köszönettel tartozom, mivel nagyon sokat tesz és dolgozik azért, hogy ez az egyesület zökkenőmentesen és eredményesen működhet – kezdte értékelését Sárkány Gábor.

– Azt gondolom, hogy sikerült megtalálni ez alatt a rövid idő alatt azokat a játékosokat, akik be akarták bizonyítani, és be is bizonyították közönségünknek és a vezetőségnek, hogy nem véletlenül kerültek a csapathoz.

Komolyan vették az edzéseket

A szezon első harmada picit döcögősen indult. Itt még a társaság nem volt kellőképp összecsiszolódva, majd ahogyan teltek a hetek egyre jobban összerázódtunk. Hála Istennek a sérülések és az eltiltások nagyban nem befolyásolták a munkát, ami fontos tényező az eredményességünkre nézve. Minden mérkőzést kellő komolysággal vettünk és az edzéseken is hellyel-közzel megfelelő alázattal és létszámban vettünk részt. Bár ezen a téren még muszáj lesz előrelépnünk, ugyanis ha kitűzött céljainkat szeretnénk elérni, akkor eggyel magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnunk. Külön kiemelném a csapat két vezéregyéniségét, Lupcsa Csabát és Iván Attilát, akik az edzéseken és mérkőzéseken mutatott alázatukkal és mentalitásukkal példát mutattak fiatalabb társaiknak, és nagyban segítették a munkámat a pályán belül és kívül is. Bízom benne, hogy a téli felkészülésünk megfelelő lesz a tavaszra nézve, és ott folytatjuk, ahol ősszel abbahagytuk. Ehhez kérnénk továbbra is szurkolóink és a vezetőség támogatását és segítségét, hisz nélkülük nem lennénk ott, ahol vagyunk!

Szentmártoni számok

Őszi végeredmény: 1. 15 12 3 – 50–19 39

Hazai pályán: 2. 7 6 1 – 30–11 19

Vendégként: 1. 8 6 2 – 20–8 20

Góllövőlista: 14 gólos: Sárkány Gábor. 10 gólos: Iván Attila. 6 gólos: Setét Richárd. 4 gólos: Huzdik Péter, Lupcsa Csaba. 2 gólos: Balogh Róbert, Pálosi Richárd, Vantyuch Béla. 1 gólos: Boda Roland, Orgován Krisztián.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!