Sport

2019.02.21. 10:49

Csillogó bronz Csehországból

Nyírbátor - A nyírbátori versenyző döntő érdemeket szerzett a magyar sikerben.

Nyírbátor - A nyírbátori versenyző döntő érdemeket szerzett a magyar sikerben.

Múlt héten Hodonínban rendezték a cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságot. A viadalon tizenhét magyar versenyző is ütőt ragadott, köztük a serdülők mezőnyében Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője is.

Hátán vitte a csapatot

Dorottya egyéniben kiemelt volt, párosban a walesi Anna Hursey-vel szintén a főtábláról vágott neki a versenynek, csapatban pedig Adamik Csenge és Balogh Kíra volt a társa. Ez utóbbiban voltak legnagyobb esélyeik, hiszen tavaly már bizonyítottak, ezüstérmet szereztek novemberben a szlovák serdülő nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon.

A verseny előtt Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője egyéniben a legjobb nyolc közé, párosban és csapatban pedig a legjobb négy közé várta Dorottyát.

Egyéniben a legjobb tizenhat közé jutásért belga ellenfelének egy szettet ajándékozott, a következő kört szettveszteség nélkül abszolválta az orosz Knazeva ellen. A negyeddöntőben, ahová egyébként négy japán is kvalifikálta magát, a későbbi győztes Akae Kaho állította meg. Párosban a ­walesi lánnyal az oldalán előbb egy orosz párost múltak felül szoros csatában, a nyolc közé jutás azonban nem sikerült, mert szintén szoros csatában, de kikaptak a lengyel duótól.

A csapatversenyek során azonban parádézott Dodó, végig magabiztosan játszva oroszlánrészt vállalt a magyar sikerből. A csoportkörben sorrendben a szlovákok, csehek, majd az osztrákok ellen is az összes egyéni és páros mérkőzését behúzta. A negyeddöntőben két egyéni és egy páros sikerével verték a walesieket, az elődöntőben viszont kikaptak a versenyt végül megnyerő románoktól, de Dorottya ezen az összecsapáson is nyert egy meccset.

Budapestre készült

A verseny után telefonon kerestük az újdonsült bronz­érmest, telefonját azonban édesanyja vette fel, aki elmondta, hogy Dorottyának magas láza van, ezért az ágyat nyomja. Pedig már össze­pakolt, Budapestre készült, ahol a Héraklész program keretein belül részt vett volna egy kétnapos összetartáson. Innen is jobbulást kívánunk neki.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!