Sport

2019.02.16. 18:35

Fatum-Nyíregyháza: Címvédésre készülnek a kupadöntőn

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza és a Békéscsaba ötödik meccsén se szakadjon meg a sorozat!

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza és a Békéscsaba ötödik meccsén se szakadjon meg a sorozat!

Két megfelelően motivált és remek passzban lévő csapat lép majd pályára vasárnap Érden. Itt rendezik a női röplabda Magyar Kupa döntőjét, amelyen a címvédő Fatum-Nyíregyháza és a tavalyi ezüstérmes Békéscsaba ismét megmérkőzik egymással.

Jöhet az újabb csillogás

Ami a békésieket illet, csütörtökön a nemzetközi porondon domborítottak, a klub történetében először jutottak a CEV-kupa elődöntőjébe – itt az olasz Yamamay Busto Arsizio lesz az ellenfél.

A nyíregyháziak mögött ott van az előző kiírás elsősége és az a tény, hogy a bajnokság alapszakaszában mind a négy meccsen legyőzték a riválist.

– Furcsa érzés mindig, amikor a Continental Aréna előterében látom a fotókon a csapatot és tavaly óta már magamat is – kezdte a kupadöntőre meghirdetett sajtótájékoztatón Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Nap mint nap dolgozunk, de a szürke hétköznapokban az ember nem éli meg a csillogást. Jó érzéssel fog el, hogy van egy olyan közös pont, ami életünk végéig összeköt minket Nyíregyházával. Kisebb történelmet sikerült írni, hogy hosszú idő után elhoztunk egy kupát. Viszont az embernek kell annyira telhetetlennek lennie, hogy úgy gondolja, ez már a múlt, és a jövővel kell foglalkoznia. Örülnék, ha még sok ilyen közös kép kerülne ki az előtérbe, ennek szellemében megyünk hétvégén a Magyar Kupa döntőjére is.

– Tudjuk, hogy a Békéscsaba nagyon jó csapat, nyilvánvalóan mindent megtesznek majd azért, hogy elhódítsák tőlünk a kupát – folytatta a Fatum mestere. – Kósa Árpád, Kőhalmi Richárd és Sitku Ernő munkáját is dicséri, hogy most már egy szinten emlegetnek minket a Békéscsabával. Azt még azért nem jelenteném ki, hogy mi vagyunk az esélyesei a kupadöntőnek, hiszen egy meccsen bármi megtörténhet.

Nem ijedősek a csabaiak

– Többen kérdezték, jelent-e valamit, hogy négyszer megvertük a Békéscsabát. Ők nem fognak megijedni tőlünk, miért is tennék, hiszen nemzetközi klasszisok állnak a rendelkezésükre. Úgy gondolom viszont, ha átfut az agyukon, hogy nem szeretnek ellenünk játszani, és ha meglátnak minket, egy kis rossz érzés fogja el őket, akkor ennek a négy győzelemnek igenis van eredménye. Úgy készítjük fel a lányokat, hogy van most egy esély, úgy kell dolgoznunk, hogy az esélyt megragadjuk, meglátjuk, hogy a Jóisten is a mi oldalunkon van-e – így Hollósy László.

- MK -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!