Sport

2019.02.28. 15:00

Hatvan millió az Élsportnak

Nyíregyháza - Bő egy óra alatt véget ért a második februári városi közgyűlés csütörtökön.

Nyíregyháza - Bő egy óra alatt véget ért a második februári városi közgyűlés csütörtökön.

Noha három hete volt ez előző, az idei első közgyűlés Nyíregyházán, az azóta eltelt időszakról szóló kisfilm így is tartalmas lett: a „zöld irodaház” korszerűsítésétől a disznótoros fesztiválon át Balogh Istvánné századik születésnapjáig tíz percben foglalták össze a húsz nap fontosabb történéseit. A szóbeli kiegészítés során dr. Kovács Ferenc a nyíregyházi küldöttség kijevi látogatásáról szólt, majd a városi életminőség alakulásáról szóló kutatás eredményeiből mazsolázott a polgármester:

– Impozáns, pozitív adatok derülnek ki a felmérésből. Például amíg 2010-ben 68500 forint volt az átlagjövedelem, ez 2018-ra 96 ezer forintra nőtt. Amíg 11 éve a háztartások 57 százaléka rendelkezett személygépkocsival, addig ez a mutató 68-ra emelkedett. A szélessávú internetes csatlakozás is szinte a duplájára gyarapodott.

Lengyel Máté (Jobbik) közlekedési észrevételeit taglalta, Póka Imre (független) pedig olyan jelenségre hívta fel a figyelmet, hogy kertvárosi képviselőként régóta kap névtelen leveleket, melynek kitartó, választékosan fogalmazó írója különböző ötleteket vet fel, de mivel nincs aláírva, így nincs kinek reagálni.

– Tisztelt képviselő úr! Ne jussunk el arra a szintre, hogy névtelen levelekről essen szó a közgyűlésen! Aki nem vállalja fel a saját nevét, azzal nem kell foglalkozni. Ez nonszensz. Ami pedig a közlekedési javaslatokat illeti: nyitott szemmel járnak a NYÍRVV és a polgármesteri hivatal illetékesei, tisztában vannak az esetleges változtatások lehetőségeivel – reagált dr. Kovács Ferenc.

A képviselők megszavazták, hogy mivel a Magyar Közút lemondott róla, Nyíregyháza tulajdonát képezi a sóstói felüljáró Nagyhalász irányába tartó területe, és azt a NYÍRVV helyi közútként kezeli és üzemelteti.

Az önkormányzat szponzori szerződést kötött a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-vel, eszerint a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. idei 220 millió forintos működési támogatáson túl a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. részére 60 millió forintot csoportosítanak át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!