Sport

2019.02.23. 13:34

Kezdik felvenni a bajnoki ritmust

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A harmadosztályú csapatainknak egy hete maradt a tavaszi rajtig.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A harmadosztályú csapatainknak egy hete maradt a tavaszi rajtig.

Már csak egy hét és folytatódnak az NB III. küzdelmei. Alighanem Sényőn és Nyírbátorban sem bánják ezt, a monoton edzések és tét nélküli gyakorlómeccsek után végre élesben is meg lehet mutatni, mivel töltötték a játékosok a téli szünetet.

A Sényő-Carnifex FC szombaton 11 órától tartja a főpróbáját.

Tudnak még finomítani

– A felkészülés nagy részét Kemecsén töltöttük, szerdán tértünk vissza Sényőre – mondta Fiumei Viktor, az NB III.-ban újoncként is kitűnően szereplő csapat edzője. – Múlt hétvégén az Ibrány és az az előtti Debrecen elleni meccsen is már élő füvön játszottunk, mint ahogy a most szombati, Tállya elleni mérkőzést is majd, hacsak nem szól közbe valami extrém időjárás.

A tréner úgy véli, a másfél hónapos felkészülési időszak után nem kell külön motiválni a csapatot az első tétmérkőzés előtt.

– Az eddig lejátszott edzőmérkőzések alapján, amit akartunk, azt nagyjából meg tudtuk csinálni, alakul a csapat – folytatta Fiumei Viktor. – Egy-két kérdőjel van még a jövő heti rajt előtt, de hétvégén és még a következő napokban tudunk finomítani, hogy élesben minél tökéletesebben működjön minden. Nehéz mérkőzés vár ránk a Füzesgyarmat ellen, nem lesz egyszerű, itthon is nagyon jó meccset játszottunk a bajnokság egyik legjobb csapatával. Jövő héten beállunk a megszokott bajnoki ritmusunkra, illetve igyekszünk minél jobban felkészülni az ellenfélből. Elég hosszú volt a felkészülési időszak, január tizedike óta edzünk, most már mindenki nagyon várja a rajtot. Plusz motivációra nem nagyon van szükség.

Becsületesen készülnek

A Nyírbátor valamivel később tudta megkezdeni a felkészülést, a csapat főpróbája azonban már megvolt a romániai Nagybánya ellen. A találkozót 4–3-ra a bátoriak nyerték, pályára lépett már az új igazolás, a Cigándról érkező Molnár László is.

– Szerettünk volna még egy meccset játszani, ám a szlovák csapat elleni összecsapás nem jött össze, így már megvolt a főpróbánk – mondta Szilágyi Krisztián, a nyírbátoriak edzője. – Hétvégére kapnak egy kis pihenőt a srácok, aztán a cél­egyenesbe fordulunk. Felvesszük a bajnoki ritmust és készülünk az első ellenfelünkre, az Egerre. A fiúk ugyanolyan becsületesen edzettek, mint az előző fél évben, mindent megtettek, hogy minél jobb formában folytassák a szezont.

A rajt tehát jövő hét vasárnap esedékes, mindkét csapatunk idegenben vág neki a tavasznak.

- MK -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!