Sport

2019.02.18. 11:22

Kisvárda Master Good - Egy pont ide, egy pont oda

Kisvárda - Hiába rezdült meg a paksiak hálója, nem ítéltek gólt a kisvárdaiaknak.

Kisvárda - Hiába rezdült meg a paksiak hálója, nem ítéltek gólt a kisvárdaiaknak.

Szülinap ide, szülinap oda, Dajka László, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője nem változtatott a Loki – legyőzte a Fradit – elleni sikert elért csapaton, így a szombaton 34. szülinapját ünneplő Brana Ilics a kispadon foglalt helyet a Paks elleni találkozón.

A hazaiak bíztak abban, hogy nem szakad meg az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozatuk, amely során négy meccset behúztak, egy pedig döntetlennel zárult. Az atomvárosiak voltak már jobb passzban is, hiszen a legutóbb nyolc bajnokiból csak egyet nyertek meg.

Tartottak egymástól

Szemmel láthatóan tartottak egymástól a felek, nem kockáztattak, és próbálták türelmesen építgetni akcióikat. Különösebb eredmény nélkül, igaz, a hazaiak többször kerültek a paksi tizenhatos környékére. A huszadik perc után Pavlo Lukjancsuk lába lendült, a legutóbb bombagólt szerző védő lövését szögletre tenyerelte Nagy. Nem sokkal később Bartha László lövése landolt Felipe ölében. Küzdelmes volt a mérkőzés, gyakorta volt játékmegszakító szabálytalanság (a játékrészben huszonnégy). Jó fél óra elteltével Kecskés Tamás suhintott mellé, majd Filepének kétszer is öklözni kellett vendégakcióknál. A hajrában Kulcsár Dávid rontott neki Vári Barnabásnak, a paksi besárgult. Az első félidő utolsó eseménye majdnem gól volt, ám Horváth Zoltán lesgyanús szituáció után tizenkét méterről lőtt, de védett a paksi cerberus.

A folytatásban bekezdett a Paks, és Filepének kellett ismét öklöznie Kulcsár beadása után. Egyre több akciót vezettek a paksiak, Bartha bal oldali beadását követően Kulcsár fejelte földre a labdát, amely a kapufára pattant. Az első órához közeledve Szabó János huszonöt méteres szabadrúgása a sorfalon lelassulva jutott el Filepéig.

Miért nem adták meg?

A szakvezetők cserékkel igyekeztek frissíteni, aztán hiába örültek a hazai drukkerek. Egy szöglet utáni kavarodást követően Anton Kravcsenko tíz méterről a jobb alsó sarokba spiccelt, ám a játékvezető nem adott gólt. A gyors vendégkontra végén Lucas az utolsó pillanatban szerelte a nyolc méterről lőni akaró Könyves Norbertet. Kiegyenlítettebb lett a játék, majd Gévay Zsolt fejelt mellé. Kisvárdai percekkel kezdődött a hajrá, Lucas beadása nem talált középen társat, majd Vári a tizenhatos sarkától az oldalhálóba bombázott.

Csertői Aurél még húzott egyet, és beküldte a görögországi profiskodásból hazatért Windecker Józsefet, majd még egyet, mert Nagy Richárdot is pályára küldte. Az idén mindkét meccsen gólt szerző Horváth került nagy helyzetbe, ám öt méterről föléfejelt. Aztán letelt a háromperces ráadás is, ami után mindkét csapat egy-egy pontot szerzett. És talán egyik sem lehet nagyon elégedetlen, igaz, elégedett sem.

ML


[related-post post_id="4144807"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!