Sport

2019.02.23. 10:00

Kisvárda Master Good - Közelíthetnek a Kövesdhez

Kisvárda - A Kisvárda Master Good idegenben nyújthatja tovább a veretlenségi szériát.

Kisvárda - A Kisvárda Master Good idegenben nyújthatja tovább a veretlenségi szériát.

Hat bajnoki óta veretlen a Kisvárda, ezzel az egyik legjobb formában lévő csapat az NB I.-ben, akkor is igaz ez, ha hét közben 2–0-ra kikapott a Ferencvárostól a Magyar Kupában. Persze a várdaiaknak nem is feltétlenül az éllovast kell megverniük, nagyobb esély mutatkozik például a csupán öt ponttal jobban álló Mezőkövesd ellen.

Végzetes lehet a görcsösség

– Ha a tabellára nézünk, akkor mi azt szeretnénk látni, hogy két csapat van mögöttünk, a többi minket egyelőre különösebben nem foglalkoztat – válaszolt Dajka László arra a kérdésre, vajon beérhetőek-e a kövesdiek.

– Hogy az előttünk lévők közül ki kerülhet esetleg mögénk, az sem mozgat minket, de valakit nagyon szeretnénk megelőzni a Haladáson kívül. A célunk továbbra is az első osztályú tagságunk megőrzése, mindent elkövetünk ennek érdekében – tette hozzá a mester.

A két csapat szezonbéli első egymás elleni összecsapását a borsodi alakulat nyerte 2–1-re. A tavaszt nem kezdték kifejezetten jól, igaz, egy döntetlen és egy vereség után az előző fordulóban 2–1-re győztek Szombathelyen.

– Talán a Mezőkövesd tavasszal eddig nem olyan jó, mint az elmúlt fél évben volt, de ennek a csapatnak van stílusa, nem véletlenül szerzett pontokat komoly ellenfelek ellen is – folytatta a tréner. – Nehéz meccsre számítok, bár mi is megmutattuk, hogy a keretünk tavasszal erősebb lett, amit a közönség a Ferencváros elleni mérkőzésen is láthatott időnként. Számunkra minden meccs élet-halál, de véletlenül sem szándékozzuk begörcsöltetni a játékosokat. Önbizalommal és felkészülve megyünk Mezőkövesdre, nagyon szeretnénk jó eredményt elérni.

[poll id="1829"]

Képesek váratlant húzni

Az NB I. góllövőlistájának élén öten állnak nyolc góllal, közülük ketten kövesdiek, Molnár Gábor és Stefan Drazic.

– Nálunk a legfontosabb a csapatmozgás, a csapatszintű védekezés. Természetesen tudjuk, hogy a Mezőkövesdnek van két-három olyan futballistája, akik képesek váratlant húzni. Bízom benne, hogy ezen a mérkőzésen ­nekünk is lesznek ilyen játékosaink – zárta szavait a ­tréner.

- MK -


Labdarúgás: NB I., 22. forduló, szombat: 

Mezőkövesd-Kisvárda,

Mezőkövesd, 17., v.: Solymosi (Berettyán, Varga).

Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Pico – Lucas, Karaszjuk – Ilics, Cukalasz, Grozav – Horváth.

További mérkőzések

Ferencváros–Puskás Akadémia 17

MOL Vidi FC–Haladás 17

Újpest–Diósgyőr 17

Paks–Debrecen 17

Honvéd–MTK 19.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!