Sport

2019.02.08. 14:54

Megtapasztalta, hol jár a világelit

Nyírgyulaj - Siska Gergő, a Nyírgyulaj gólvágója szeretne ott lenni a futsalválogatott összetartásain.

Nyírgyulaj - Siska Gergő, a Nyírgyulaj gólvágója szeretne ott lenni a futsalválogatott összetartásain.

A magyar férfi futsalválogatott január végén egyhetes összetartáson vett részt, amelynek része volt a spanyolok elleni, idegenbeli két felkészülési mérkőzés.

Ahogy a legtöbb labdajátékban, úgy a futsalban is igen nagy dolog a spanyolok ellen pályára lépni, a sportág legfrissebb világranglistáján a második helyet foglalja el a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, míg a mieink a harmincegyedik pozícióban állnak. A két edzőmeccsen érvényesült a papírforma, a hazaiak előbb 7–0-ra, majd 6–0-ra diadalmaskodtak.

Még több ilyen meccs kellene

A magyar együttesben mindkét találkozón pályára lépett Siska Gergő, az NB I.-es Nyírgyulaj játékosa.

– Nagyon hasznosnak tartom ezt az edzőtábort, Spanyolországban fel tudtuk mérni, hogy nagyjából hol tartunk a világ egyik, ha nem a legjobb csapatához képest – számolt be Siska Gergő az edzőtáborban szerzett tapasztalatairól. – Láttuk, hogy van különbség, azon dolgozunk, hogy minél kisebb legyen és ez eredményekben is megmutatkozzon. Itthon nem vagyunk hozzászokva az ilyen meccsekhez, még akkor sem, ha élcsapatok játszanak egymással. Az iram és a tudás sincs azon a szinten, ezért is jó volt látni, hogy hol járnak ők. Nagyon sok ilyen meccsen kellene tapasztalatot szereznünk.

Az eredményességnek október 22. és 27. között lesz jelentősége, akkor rendezik meg a 2020-as világbajnokság selejtezőjét. A négycsapatos olaszországi csoportba érkezik még két előselejtezős ellenfél, előreláthatólag a házigazda jelentheti a legnagyobb feladatot.

Jó volt a hozzáállás

– A második meccsel már elégedettebb volt a mesterünk, mint az elsővel, ott látott olyan dolgokat, amiket kért az első összecsapáson is, csak akkor még nem tudtuk annyira megvalósítani azokat. Nagyobb értékelést még nem tartott, de elégedett volt a hozzáállásunkkal és azt mondta, közelítünk már az olaszokhoz, akik nincsenek olyan szinten, mint a spanyolok, de közel azonos játékerőt képviselnek. Addig minden hónapban lesz összetartás, azon vagyok, hogy azokon is ott legyek, miként az előző négyen – zárta szavait Siska Gergő, a Nyírgyulaj házi gólkirálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!