Sport

2019.03.21. 16:01

A maximumra törekszik

Budapest - Minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll Magyarország legeredményesebb autóversenyzője.

Budapest - Minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll Magyarország legeredményesebb autóversenyzője.

Folytatódik az OMV és a legeredményesebb hazai autóversenyző, Michelisz Norbert közötti együttműködés. A partnerség részeként az OMV-töltőállomásokon elérhetőek lesznek a WTCR bajnoki címére esélyes pilóta aláírásával díszített hivatalos pólók, amelyeket alighanem számos szurkoló tart majd nagy becsben.

Szereti, ha magas a léc

Minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll Magyarország legeredményesebb autó­versenyzője az idei szezon előtt. A FIA túraautó-világkupájában (WTCR) érdekelt csapatok ugyanis a téli felkészülés alatt egymás után jelentették be a sorozatba leigazolt sztárversenyzőiket.

Általános vélemény, hogy a 2019-es világkupa kiírásában a valaha volt legerősebb ­mezőny méri össze erejét. Több pilóta is jelezte, hogy a WTCR ilyen mértékű megerősödése a felkészülésük megváltoztatására ösztönözte őket.

– Nem éreztem úgy, hogy nekem módosítanom kellene a fizikai vagy a mentális felkészülésemen, ugyanis mindig is a maximális teljesítmény elérésére törekedtem. Szeretem, ha nagyon magasan van a léc, ami arra ösztönöz, hogy képességeim határait feszegessem, s így váljak egyre jobb versenyzővé. Ehhez a legjobb megoldás, ha nem a többiekre, hanem a saját munkámra koncentrálok – vallja Michelisz Norbi.

A Hyundai versenyzőjének hitvallása szerint az elvégzett munka meghozza gyümölcsét – persze ehhez arra is szükség van, hogy reális célokat tűzzön ki. Azt is fel kell tudni mérni, hogy hol húzódnak a lehetőségeink határai. Ha azon túlra tekint egy ember, az akár össze is törheti.

– Ahhoz, hogy egy élversenyző a pályán a legtöbbet hozza ki magából, kiegyensúlyozott életre van szüksége. Éppen úgy igaz ez a szponzori, mint ahogy a családi vagy a baráti kapcsolataira. Biztos háttér nélkül nehezen képzelhető el csúcsteljesítmény – fejtette ki dr. Lénárt Ágota sportpszichológus.

Tükrözi a hitvallásukat

– Az OMV számára nem volt kétséges, hogy folytatódik az együttműködés Norbival. Egy ekkora kihívás, a hihetetlenül megerősödő világkupában helytállás vállalatunk hitvallását is hűen tükrözi. Az erős versenyben való megmérettetés mindig is arra ösztönzött minket, hogy továbbfejlődjünk, többet nyújtsunk a márkaígéretünkkel összhangban – hangsúlyozta Kováts Botond, az OMV Hungária marketingvezetője. Március 25-től a megyeszékhelyeken, több mint 90 töltőállomáson értékesítik az autóversenyző dedikálásával díszített, idei szezonra készült hivatalos pólókat is.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik