Sport

2019.03.13. 16:58

A régió legjobbjai

Nyíregyháza - A kiválasztottak egy bő keretbe kerülnek és kiemelten foglalkoznak majd velük.

Nyíregyháza - A kiválasztottak egy bő keretbe kerülnek és kiemelten foglalkoznak majd velük.

Mint arról már novemberben beszámoltunk a Magyar Kézilabda Szövetség a megyei kézilabda szövetséggel közösen a Zrínyi Ilona Gimnázium tiszavasvári úti tornacsarnokában kiválasztót tartott megyénkbeli 2004–2005-ös születésű fiú kézilabdázók körében. A kiválasztó program szerdán folytatódott, ezen azonban a megyei kiválasztottak mellett részt vettek Hajdú-Bihar, Heves és Borsod megye legjobbjai is. Akik a szűrésen átjutnak, a serdülő válogatott bő keretéhez is kerülhetnek.

– A nap folyamán fiatal tehetségeket nézünk meg, ezekre az alkalmakra több ezer gyerek jelentkezik folyamatosan országszerte, ezeket a fiatalokat a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai stábja Papp György vezetésével teszteli. Novemberben elvégeztük a megyei szűrést, ez már egy régiós kiválasztó, amelyre huszonnyolc ifjú tehetség kapott meghívást. Az országos kiválasztás végén kialakul majd egy negyven fős bő keret. Ezután ezek a tanulók egy hatéves program keretén belül serdülő, junior, ifjúsági korukban is közös edzéseken vesznek részt, kiemelten figyeljük és egyengetjük pályafutásukat – avat be a program részleteibe Rácz Sándor a Magyar Kézilabda Szövetség szakfelügyelő-mentora.

A Nyíregyházi Sportcentrum U15-ös csapatából öten is a kiválasztottak közé kerültek, edzőjük Tarnavölgyi Gergely méltán büszke fiaira.

Vannak biztató jelek

- Pozitív visszajelzése a munkánknak, hiszen ez azt mutatja, nem fecséreljük el a srácok szabadidejét. A fiúknak óriási motiváció volt a mai nap, mert látják, hogy a van értelme a kemény munkának. Bár hozzáteszem, akik most kimaradtak a „szórásból”, azoknak sem érdemes csüggedniük, hiszen ebben a korban 1-2 év alatt rengeteget lehet fejlődni mind fizikailag, mind taktikailag - mondta el a szakember.

Papp György, a Magyar Kézilabda Szövetség szakfelügyelője kiemelte, hogy női vonalon kitűnő és folyamatos az utánpótlás, de férfi vonalon is vannak biztató jelek, ezért tartja fontosnak az ilyen eseményeket, hogy folyamatos legyen a tehetségek kiemelése, hogy ne legyenek „lyukas” korosztályok.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!