Sport

2019.03.07. 07:32

Férfi kosárlabda EK - Egypontos hátrányban az Alba a nyolcaddöntőben

Budapest/Bonn - Az Alba Fehérvár három negyeden át vezetve egy ponttal kikapott a német Bonn vendégeként szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Budapest/Bonn - Az Alba Fehérvár három negyeden át vezetve egy ponttal kikapott a német Bonn vendégeként szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Eredmény a nemzetközi szövetség honlapja alapján:

nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Bonn (német)-Alba Fehérvár 85-84 (24-27, 16-23, 22-24, 23-10)

A magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 21, Heath 21, Freeman 12, Cabezas 12

A német együttes előzőleg a Bajnokok Ligájában szerepelt, míg a székesfehérváriak EK-csoportjuk harmadik helyezettjeként jutottak a sorozat egyenes kieséses szakaszába. A Bonn jelenleg nyolcadik hazája bajnokságában, míg a februári Magyar Kupa-küzdelmekről lemaradt Alba tizedik az NB I tabelláján.

Jesus Ramirez együttese remekül kezdett, és már tíz ponttal is vezetett a nyitónegyedben főként Lóránt Péternek és Jordan Heath-nek köszönhetően. A folytatásban az ellenfelénél sokkal több lepattanót szedő magyar csapat 12 ponttal elhúzott, a nagyszünetben 40-50 volt az állás.

Fordulás után a kétpontos kosarakat 82 százalékkal dobó Alba magabiztosan őrizte 10-15 pontos előnyét. A 62-74-ről induló zárószakaszt azonban egy 23-3-as rohammal kezdték a németek, és a 35. percben átvették a vezetést. A hajrá szorosan alakult, s a fehérváriak végül minimális különbségű vereséget szenvedtek.

A párharc visszavágójára egy hét múlva kerül sor Székesfehérváron. Továbbjutás esetén az Alba a bolgár Balkan vagy az izraeli Unet Holon csapatával találkozik a negyeddöntőben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!