Sport

2019.03.12. 09:42

Kék Cápák - Nincs miért szégyenkezni!

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks mindent megtett a bajnokesélyes MAFC ellen.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks mindent megtett a bajnokesélyes MAFC ellen.

Igazi rangadót játszottak vasárnap a Continental Arénában. A Blue Sharks a bajnokaspiráns MAFC-ot fogadta, a mérkőzés pedig nemcsak nevében volt csúcsmeccs, hanem a mutatott játék alapján is. A nyíregyháziak a szezonbéli talán legjobb játékukkal sokáig jól tartották magukat és vezettek is, az utolsó öt percben aztán irreálisan nagy lett a különbség, 93–77-re nyertek a fővárosiak.

– Iszonyat nagy iram volt, harmincöt percig egálmeccset játszottunk, utána elfáradtunk – értékelt Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Tóth Geri és Bazsó Brúnó visszatért, de közel sem voltak még százszázalékos állapotban, előbbit nagyjából két percenként cserélgetnünk is kellett. Amíg tudtuk tartani a taktikánkat, hogy Washingtont lassítsuk, addig pariban voltunk.

Az említett Washington 34 pontot szerzett, mindenből kivette a részét, ezen az estén is egyértelműen ő volt a MAFC motorja.

– Amikor elfáradtunk, azt ő ki tudta használni, A csoportba való játékos – folytatta a tréner. – Ha így játszik az ellenfelünk, döntőzni fog. Szerintem maximumot nyújtott a csapatunk, de jobb volt a MAFC. Nem tudtunk most ennél többet kihozni a meccs­ből, nincs szégyenkeznivalónk.

Megvizsgáltatják az esetet

Az utolsó másodpercekben a játékvezetők borzolták a kedélyeket, mint megírtuk, egy kakaskodást olyan súlyosnak ítéltek, hogy Tóth Gergelyt kiállították. A nyíregyházi klub ezt az esetet megóvta, a kérdéses szituációról készült videófelvételt elküldi a szövetségnek. Azért lenne fontos, hogy a centert enyhébben büntessék, mert ha érvényben marad a kiállítás, az automatikus egymeccses eltiltást von maga után, ami miatt a vasárnapi, kulcsfontosságú BKG elleni összecsapáson nem léphetne pályára.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!