Sport

2019.03.16. 08:40

Kisvárda Master Good - Naná, hogy nem feltartott kezekkel

Kisvárda - Pontért vagy pontokért utaznak Újpestre a kisvárdaiak, Gheorghe Grozavot meghívták a válogatottba.

Kisvárda - Pontért vagy pontokért utaznak Újpestre a kisvárdaiak, Gheorghe Grozavot meghívták a válogatottba.

A Honvéd után egy újabb patinás fővárosi klub vár a Kisvárda Master Good élvonalbeli focistáira. A szabolcsiak szombaton Újpesten játszanak, ez lesz a két csapat harmadik találkozója a bajnokságban és a mérleg a lilák felé billen.

Újpesti rövidzárlat

Az újpestiek házigazdaként 1–0-ra nyertek, a kisvárdai meccs időpontját pedig alighanem vágja egyből ­Novothny Soma, hiszen a 4–1-es vendégsikerből három találattal vette ki a részét. A legutóbbi fordulóban duplázott, ám a lilák nem kis meglepetésre vereséget szenvedtek Szombathelyen, mert öt perc alatt három gólt kaptak. A 24 éves csatár már nem segíthet az Újpesten, ugyanis a héten bombaként robbant a hír, hogy kölcsönbe a dél-koreai másodosztályban szereplő Puszan IPark FC-hez szerződik és már el is utazott az új együtteséhez.

Ez a múlt, a jelen pedig az, hogy a kisvárdaiaknak nagy szükségük lenne pontra vagy pontokra. Meg a győzelemre, hiszen az elmúlt négy meccsből három döntetlen volt, egy pedig vereséggel zárult.

– Amennyiben abból indulunk ki, hogy az újpestiek néhány perc alatt három gólt kaptak, akkor jók az esélyeink szombaton – kezdte érdeklődésünkre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ám ha azt nézzük, hogy a mezőnyben a legkevesebb gólt az újpestiek kapták, akkor már más a kép. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk. Viszont úgy gondolom, hogy a Haladás elleni meccs is megmutatta, hogy az Újpest is sebezhető. Egy dolgunk van, tisztességesen felkészülnünk a szombati mérkőzésre és meg kell próbálnunk eredményesen szerepelni. Az utóbbi meccseinken előbbre léptünk játékban, ez pedig predesztinál bennünket arra, hogy ne menjünk feltartott kezekkel a Megyeri útra – így Dajka László.

Megragadná az esélyt

Ami a játékosokat illeti, egyre jobb formában van Gheorghe Grozav. Olyannyira, hogy Cosmin Contra szövetségi kapitány tartotta a szavát, és meghívta a románok Svédország és Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki-selejtezőkre készülő keretébe.

– Azért is vagyok boldog, mert amikor Kisvárdára igazoltam, akkor elhatároztam, hogy visszanyerem a helyem a nemzeti csapat keretében. Szeretném megragadni az esélyt, hogy akár a kezdő csapatban is kiharcoljam a helyem, az edzéseken igyekszem mindezt bizonyítani – nyilatkozta a klub honlapján a támadó.

Grozav a meccs után nem buszozik vissza társaival, hanem vasárnap Budapestről Bukarestbe repül, és csatlakozik a válogatott keretéhez.

- ML -


Labdarúgás: NB I. 25. forduló, szombat:

Újpest–Kisvárda Master Good

Szusza Ferenc Stadion, 17., v.: Erdős (Theodoros, Kóbor)

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi , Cukalasz, Grozav – Ilics.

További mérkőzések

Puskás Akadémia–MTK 17

Ferencváros–Haladás 17

Honvéd–Paks 17

MOL Vidi–Mezőkövesd 17

DVSC–DVTK 19.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!