Sport

2019.03.10. 18:40

Kiváló játékkal veszített rangadót a Blue Sharks

Nyíregyháza - A MAFC elleni rangadóra visszatért sérüléséből Tóth Gergely és Bazsó Brúnó – ebből, na meg a nyíregyháziak játékából is látszott, ennek a meccsnek presztízsértéke is van.

Nyíregyháza - A MAFC elleni rangadóra visszatért sérüléséből Tóth Gergely és Bazsó Brúnó – ebből, na meg a nyíregyháziak játékából is látszott, ennek a meccsnek presztízsértéke is van.

A fővárosiak kőkeményen védekeztek, ezt a játékvezetők engedték is nekik, a hazaiak azonban rendkívül lelkesen játszottak és számos támadólepattanót szedtek. A vendégegyüttesben a bajnokság pontlistáját vezető Eric Washington játszott tarthatatlanul, a Cápák pontjaiért Bus Iván és Michael Harmon volt felelős. A második negyedben védekezést váltott a Blue Sharks, ez lelassította kicsit a MAFC-ot, a hazaiak a játékrész vége felé átvették a vezetést.

Pontzuhataggal kezdődött a második félidő, mindkét fél szebbnél-szebb támadójátékkal kápráztatta el a szurkolókat. A végig szoros összecsapást az utolsó öt percben döntötte el a bajnoki elsőségre is esélyes budapesti alakulat, amely ekkorra felőrölte a nyíregyházi csapatot és néhány véleményes ítélet is segítette a különbség növelésében. Tíz másodperccel a vége előtt a következő fordulót is befolyásoló ítéletet hoztak a játékvezetők: a sporttársak meglátása szerint Tóth Gergely kakaskodás közben fejelő mozdulatot tett, ezért kiállították.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

Nyíregyháza Blue Sharks-MAFC 77-93 (20-25, 25-17, 18-26, 14-25)

Continental Aréna, 500 néző, v.: Fodor, Gál, Lengyel.

Blue Sharks: Bus 15/3, Harmon 21/15, Fazekas 8/6, Bazsó 4/3, Tóth 11. Csere: Czinger 4, Czura 11/3, Mokánszki 3. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!