Sport

2019.03.29. 10:17

"Mint azt a múlt héten is láthattuk, ebben a bajnokságban gyakran borul a papírforma!"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ez a hétvége is kiélezett csatákat hozhat a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban, pláne azok után gondolhatjuk ezt, hogy az előző fordulóban sem csak papírforma-eredmény született.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ez a hétvége is kiélezett csatákat hozhat a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban, pláne azok után gondolhatjuk ezt, hogy az előző fordulóban sem csak papírforma-eredmény született.

A nagy meglepetésre vereséget szenvedő Mándokról lekerült a hosszú ideje tartó veretlenségi sorozat okozta teher, ám fél gőzzel biztosan nem húzhatják be az Ibrány elleni rangadót. Már csak azért sem, mert az edzőváltáson átesett hazai csapat játékosai minden bizonnyal nagyon motiváltak lesznek, mindenki meg akarja mutatni a frissen kinevezett Kiss Tamás játékos-edzőnek, hogy jobbak annál, mint amit az előző hetekben mutattak.

A Mándokhoz hasonlóan a tarpaiak is megtapasztalhatták legutóbb, hogy milyen könnyen borul a papírforma. Az akkorival ellentétben abban bízik Márton István, hogy ezúttal sem az esé­lyesebb együttes nyer, még ha a tabellán elfoglalt he­lyezések alapján nem is lenne elképzelhetetlen a ­ven­déggyőzelem Nyírgyulajban.

Siti Ferenc a Tarpa edzőjéhez hasonlóan gondolkodik: a Fehérgyarmat a három meccse veretlen Nagyecsed vendégeként játszik szatmári rangadót. A nagyhalásziak megtörnék a jeget, és javítanának a tavaszi, idegenbeli mutatójukon, ezt most a Vásárosnamény otthonában tehetik meg.

Először idegenben

A Balkány–Baktalórántháza-­mérkőzésen két olyan csapat találkozik, amelyek egyaránt jól kezdték a második félévet. A Bakta négy, a Balkány csupán három pontot veszített eddig, igaz, mindketten otthon játszották a mérkőzéseik nagy részét, sőt az előbbi először játszik idegenben.

A kiesés elől menekülő együttesek továbbra is eredménykényszerben vannak. A múlt hét két meglepetéscsapata egymással játszik, az éllovasnál diadalmaskodó Tiszavasvári a Tarpát megtréfáló Csengerhez látogat. A ­Gyulaháza a hosszú nyeretlenségi sorozatot lezáró Tiszakanyárt fogadja, míg a Mátészalka a Kisvárda II.-t látja vendégül.

KM

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 21. forduló (kezdés 16, ifi 14), szakvezetői várakozások

Csenger (13.)–Tiszavasvári (16.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A tabellára nézve elmondhatjuk, derbi következik. Minden pontnak megvan a jelentősége, kiélezett mérkőzést várunk, amin szeretnénk győzni, illetve legalább egy-két meccs erejéig levegővételnyi szünethez jutni.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Az őszi szezon ugyanezen szakaszához képest óriási változáson mentünk át, de egyre fogy az időnk. Hazai pályán volt már bravúr, most idegenben is el kellene kezdeni a pontok gyűjtését. A hétvégi győzelemnek és a jó játéknak lökést kell adnia a csapatnak. A feladat tehát adott Csengerben.

Nyírgyulaj (4.)–Tarpa (6.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, de hazai pályán nem lehet más célunk, csak a győzelem.

Márton István, a Tarpa edzője:– Mint azt a múlt héten is láthattuk, ebben a bajnokságban gyakran borul a papírforma! Nekünk elsősorban saját magunkat kell legyőzni. Ha újra csapatként működünk, mindenki ellen van esélyünk.

Vásárosnamény (8.)–Nagyhalász (2.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Mielőtt többen azt gondolták volna, hogy a Halász tavasszal hullámvölgybe került, az elmúlt mérkőzésen tíz emberrel, hosszabbításban rangadót nyert. Eszembe jutott az őszi találkozónk, amikor a kilencvenhetedik percben fájó vereséget szenvedtünk. Remélem, a fiúk emlékezetében is megmaradt és fűti őket a visszavágás vágya.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Tavasszal idegenben nem szerepelünk jól, remélem, most megtörik a jég és sikerrel tudjuk zárni a hétvégét.

Mátészalka (15.)–Kisvárda II. (11.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, nem tudom, a Kisvárdának lesznek-e a visszajátszói. Mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük ezt a meccset.

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tudjuk, hogy a Mátészalka az életéért küzd. Ennek ellenére győzni szeretnénk, és továbbkapaszkodni felfelé a tabellán.

Nagyecsed (3.)–Fehérgyarmat (12.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Szatmári rangadó, amely mindig fontos mindkét csapatnak, de ha az utóbbi hetek akarását, mentalitását tudjuk hétvégén folytatni, akkor jó esélyünk van itthon tartani a három pontot. Ez betyárosan nehéz lesz a gyarmati csapat ellen. Mészáros Gábor alpolgármesterünknek pedig boldog névnapot kíván az egész csapat!

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Nem a legjobb előjelekkel készülünk, sérültjeink száma nőtt, ennek ellenére nem feltartott kézzel érkezünk a nagyecsediekhez, akikkel szemben egyelőre pozitív a megye egyes mérlegünk. Fociban nem mindig az esélyes csapat nyer...

Ibrány (5.)–Mándok (1.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Köszönjük szépen Madalina György eddigi munkáját! Tudom, hogy a játékosok mire képesek, bízom bennük, igyekszünk a mérkőzésből kihozni a maximumot.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – A hazaiaknál héten történt edzőváltás arra enged következtetni, hogy nem mondtak le a bajnoki cím megszerzéséről. Emiatt óriási eredménykényszer nyomja a játékosok és az új edző vállát, ami jogos elvárás a szurkolóik és vezetőik részéről egyaránt. Ha kategorikusan nem is lehet kijelenteni, hogy ezen a mérkőzésen áll vagy bukik az Ibrány szezonja, azért mindenesetre ez az állítás nem áll messze a valóságtól. Mivel a múlt héten már „letudtuk” a veretlenségi szériánkat, ezért teljesen nyugodtan, veszítenivaló nélkül léphetünk pályára az előttünk álló bajnokin. Habár tudjuk, új seprű jól seper, azért már maradt poros a padló...

Gyulaháza (14.)–Tiszakanyár (7.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A Tiszakanyár elleni elmúlt négy mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, ráadásul abból három bajnoki volt! Nagyon csalódott lennék, ha ez a sorozat folytatódna! Számunkra hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény, mindent megteszünk, hogy itthon maradjanak a pontok!

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Hozzáállásban és ennek következtében eredményességben is javultunk, de a játékunk még továbbra sem az igazi. Ha az idei hatodik meccsünkön sikerülne már végre egymáshoz hármat passzolnunk, akkor reális esélyünk lenne a pont vagy pontok szerzésére Gyulaházán.

Balkány (9.)–Baktalórántháza (10.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Baktalórántháza ellen mindig éles meccset játszunk. Jól elkapták ők is a fonalat, kimondottan jól szerepelnek, mint ahogy mi is, úgyhogy ebből egy színvonalas, izgalmas mérkőzés kerekedhet ki, aminek a nyertesei a kilátogató nézők lehetnek. Bízom a srácokban, kíváncsian várom én is, hogy tudjuk-e folytatni ezt a jó szereplést.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – A tavaszi szezonban először lépünk idegenben pályára, remélem, a céljaink elérése érdekében sokat fogunk tenni a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!