Sport

2019.03.29. 17:18

Női vízilabda Európa Kupa - Győzelemmel kezdett, s elődöntős a magyar válogatott

Budapest/Torino - A magyar női vízilabda-válogatott nyert a görögök legjobbjai ellen, s a négy közé jutott pénteken az Európa Kupa hatcsapatos döntőjében, Torinóban.

Budapest/Torino - A magyar női vízilabda-válogatott nyert a görögök legjobbjai ellen, s a négy közé jutott pénteken az Európa Kupa hatcsapatos döntőjében, Torinóban.

Eredmény: Magyarország-Görögország 13-9 (4-1, 4-3, 3-3, 2-2)

a magyar góldobók: Keszthelyi, Gurisatti, Parkes, Gyöngyössy 2-2, Szilágyi, Illés, Szücs, Vályi, Horváth 1-1

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese villámrajtot vett a Torinóba címvédőként érkezett görögök ellen, s az első negyedben 4-1-es vezetésre tett szert. A második nyolc perc elején - az esemény honlapjának beszámolója szerint - a görögök felzárkóztak 4-3-ra, de egyenlíteni nem tudtak, a magyarok egy-két góllal rendre jobban álltak, sőt: a nagyszünetig négytalálatosra növelték a különbséget (8-4).

A harmadik játékrésznek is nagy elánnal vágtak neki a magyarok, s a duplázó csapatkapitány, Keszthelyi Rita góljával már 11-4-re vezettek, amikor az ellenfél hatékony részhajrát kivágva visszakapaszkodott 11-7-re. A befejező negyed elején azonban Gurisatti Gréta gyorsan lelohasztotta az éledni látszó görög reményeket, s végül sima, 13-9-es magyar siker született.

A győztes csapat szombaton 15 órától az oroszokkal vív meg a döntőbe jutásért. Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A torinói női Európa Kupa hatos döntőjének további programja:

később:

az elődöntőbe jutásért:

Spanyolország-Hollandia 17.00

szombat:

elődöntő:

Oroszország-Magyarország 15.00

Olaszország-Spanyolország/Hollandia 16.30

az 5. helyért 18.00

vasárnap:

bronzmérkőzés 15.00

döntő 16.30

- MTI -

Ezek is érdekelhetik