Sport

2019.03.14. 07:37

Osztrák jégkorongliga - Győzelemmel kezdte a Salzburg elleni negyeddöntőt a Fehérvár

Budapest/Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 1-0-ra nyert a vendég osztrák Red Bull Salzburg ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Budapest/Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 1-0-ra nyert a vendég osztrák Red Bull Salzburg ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Az összecsapás egyetlen gólját a finn Tero Koskiranta ütötte a 16. percben.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart, a második összecsapásra pénteken, Salzburgban kerül sor.

A magyar csapat 12. EBEL-idényében ötödször játszhat a negyeddöntőben, míg a Salzburgnak ez már a 14. rájátszása, tíz alkalommal a döntőbe is bejutott.

EBEL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg (osztrák) 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Kiváló hangulatban kezdődött a találkozó, nem sokáig tapogatóztak a csapatok, rögtön egymásnak estek. Az első harmadban a vendégek kétszer játszhattak emberelőnyben, de egyik alkalommal sem voltak veszélyesek a kapura. A kisbüntetések között volt a Fehérvárnak egy jó periódusa, amikor a vezetést is megszerezte: Sofron István lövése után a kapusról kipattanó korongot Koskiranta bombázta a kapuba.

A második játékrészre sebességet váltott a Salzburg, többször hosszú időre beszorította a hazaiakat, akik az amerikai hálóőr, Mac Carruth vezetésével hősiesen védekeztek.

A záró harmadban egy kivédekezett emberhátrány után a Fehérvár több veszélyes támadást vezetett, az egyik végén Koskiranta növelhette volna az előnyt, de ziccerben hibázott. A mérkőzés végéhez közeledve fokozta a nyomást az osztrák csapat, ám a fehérváriak jól védekeztek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!