Sport

2019.03.13. 09:36

Prágában is letették a névjegyüket a nyíregyházi aerobikosok

Nyíregyháza - A Spartacus TC csinos és fiatal aerobikosai érmekkel tértek haza a nagyszabású nemzetközi találkozóról.

Nyíregyháza - A Spartacus TC csinos és fiatal aerobikosai érmekkel tértek haza a nagyszabású nemzetközi találkozóról.

Nyerő volt a huszonegy! A Spartacus Torna Club csinos és ügyes aerobikosai közül ennyien vettek részt az elmúlt hosszú hétvégén Prágában a Czech Aerobic Open elnevezésű aerobikversenyen.

A háromnapos megmérettetésen több kategóriában tizenöt ország több mint ezer versenyzője indult, még kínaiak is voltak. A nyíregyháziak mellett pécsiek és óbudaiak képviselték a magyar színeket. A nyíregyháziak voltak a magyarok közül a

legeredményesebbek. Hubacsek László és Takácsné Gaál Krisztina tanítványai egy aranyat, két ezüstöt és számtalan élvonalbeli helyezést értek el.

– A nemzetközi versenyeken való indulás alapfeltétele a megfelelő minősítés, melyet a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakága bírál el. Az elmúlt évek eredményei nem hozták meg a várt sikereket, de a gyerekek nem adták fel – kezdte érdeklődésünkre Révész Viktória, a Spartacus Torna Club vezetője. – ­Nagyon erős felkészülési időszakon vagyunk túl, de a kemény munka szép lassan meghozza a gyümölcsét. A Spartacus ­tulajdonosaiként minden feltételt megteremtettünk ahhoz, hogy a gyerekek nyugodtan, sérülésmentesen, profi szakmai irányítás mellett készülhessenek fel az elkövetkező hónapok és évek hazai és nemzetközi versenyeire. Nagyon örülünk annak, hogy a diákolimpiai sikerek után nemzetközi porondon is bizonyítottak a versenyzőink – mondta Révész Viktória.

A prágai openen két kategóriában – sportaerobik és aerodance – és három korosztályban (9–16 éves korig) indultak a versenyzők. Egy 1,5 perces gyakorlatban nehéz és akrobatikus elemekkel fűszerezett koreográfiát mutatnak be a lányok szabadon választott zenére. Ezek erősségét és előadásmódját, precizitását értékelték a bírák.

Újabb megmérettetések

Rövid szusszanás után március 22–23–án újabb megmérettetés vár az STC versenyzőire. Szombaton Budaörsön a challenge és a basic alapkategóriákban induló egységek mérettetik meg magukat, majd vasárnap Törökbálinton ismét a sportaerobik- és az aerodance-csapatoké a főszerep.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!