Sport

2019.03.08. 15:02

Szpari - Ezt a szintet kell tartani

Nyíregyháza - A Szpari focistái nehéz helyzetben mutatták meg az igazi arcukat.

Nyíregyháza - A Szpari focistái nehéz helyzetben mutatták meg az igazi arcukat.

A Nyíregyháza Spartacus hétvégén 5–1-re kikapott a Vasas vendégeként, majd szerda este már a Siófok ellen kellett pályára lépnie az NB II. 27. fordulójában. A nyíregyháziak a súlyos vereség után nem vallottak szégyent, sőt, a mérkőzés nagy részében ellenfelüknél jobban játszva 2–0-ra győztek.

A keret bírja a terhelést

– Nehéz volt a Siófok ellen játszani, ellenfelünk jól felkészült a mérkőzésre, látszott, hogy miért jött ide – értékelte az összecsapást Zoran Szpisljak, a Szpari vezetőedzője. – A fiúk ebben a nehéz szituációban megmutatták az igazi arcukat, ez az első félidőben is látszott, már csak abból is, hogy jó helyzeteket tudtunk kialakítani. A második játékrészre ugyanazzal az elánnal jöttünk ki, a taktikai utasításokat betartották a játékosok, és jól alakult a meccs. A teljesítmény és a tudásunk egyforma szinten volt, ezt kell továbbépíteni.

– A Vasas elleni meccs után nem kellett sokat várni az újabb mérkőzésig – folytatta a tréner. – Az elmúlt napokban kijavítottuk a hibákat, a keretünk pedig megmutatta, hogy erős, a játékosok bírják a terhelést.

Szerda este két saját nevelésű futballista is megvillant. A Szpari első gólját egy fantasztikus megoldással a 17 éves Starosta Dávid szerezte, akinek tétmeccsen ez volt az első találata a felnőttcsapatban, a második gólt a 18 éves Kovács Norbert készítette elő.

Jár nekik a dicséret

– Starosta Dávid gyönyörű gólt lőtt – emelte ki a fiatalokat Zoran Szpisljak. – Kovács Norbert a második félidőben állt be, egyből felvette a mérkőzés ritmusát, megértette, hogy miről van szó. Tudta pontosan, hogy mi az erőssége, és ezt nagyon jól ki is használta, higgadtan gondolkodott, és jó passzal szolgálta ki Rezest Lászlót. Dicséret illeti mindkettőjüket, mint ahogy a harmadik fiatalt, Pejovics Danilót is, aki végig a pályán volt. Biztos vagyok benne, a jövőben azok is megmutatják, hogy helyük van itt, akik most nem kaptak lehetőséget.

A nyíregyháziakra vasárnap újabb feladat vár, a Csákvár vendégeként folytathatják a zárkózást a középmezőnyhöz. A jelenleg 13. helyen álló Szparit öt ponttal előzi meg a Fejér megyei együttes.

MK

Ezek is érdekelhetik