Sport

2019.04.05. 09:58

"A lejátszott hat forduló alatt egy évet öregedtem, így szombaton nem a negyvenet, hanem a negyvenegyet töltöm"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Bíznak csapataikban az otthon játszó alakulatok mesterei.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Bíznak csapataikban az otthon játszó alakulatok mesterei.

Ezen a hétvégén ismét három napra húzódik a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság fordulója. Pénteken a Tarpa villanyfényes mérkőzésen fogadja a Vásárosnaményt, Márton István, a hazaiak mestere bízik benne, hogy megszakad csapata hárommérkőzéses vesztes sorozata. Másnap a Mándok szép sorozatát megszakító Tiszavasvári a Nyírgyulajt fogadja, Nagy István csapata újra nagyvadat ejtene el. Baktán játszik a Tarpa, a közös főzés előtt a pályán elfelejtik a barátságot, ígérte mindkét szakvezető.

Ki kell használni a lehetőségeket

A tavasszal remekül rajtoló, és öt győzelmet is begyűjtő Balkány Tiszakanyáron próbál szerencsét, Mirgai László, a vendégek edzője szerint a mérkőzést az nyeri, aki jobban kihasználja a kínálkozó lehetőségeket. A Gyulaháza legutóbb csak egy sovány gól nélküli döntetlenre volt képes a sereghajtó Tiszavasvári ellen, ennek ellenére Bardi Gábor azt ígéri, hogy mindent megtesznek a sikerért Kisvárdán.

Versenyben maradnának

Erős Gábor nem kertelt, egyértelműen győzelmet vár csapatától. A tavasszal már sokat botló Nagyhalász edzője kijelentette, hogy csak a győzelem a számukra elfogadható eredmény a Mátészalka ellen, mert csak így maradhatnak versenyben.

A mándokiak felednék ­legutóbbi két vereségüket, és a Csenger ellen visszatér­nének a győzelem ösvényére. Az edzőt váltó Ibrány kispadján sikerrel mutatkozott be Kiss Tamás, aki úgy véli, hogy fegyelmezett, szervezett ­játékkal Fehérgyarmatról ­elhozható mind a három pont.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 22. forduló (kezdés 16, ifi 14), szakvezetői várakozások

Tarpa (6.)–Vásárosnamény (9.) ­(péntek, 19.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Kár lenne mellébeszélni, ősszel várakozáson felül teljesítettünk, a tavaszi szereplés egyelőre csalódás! Az igazság valahol a kettő között van, de ezt a pályán kell bizonyítani! Most egy olyan meccs következik, ami sok mindent megszépíthet, remélem minden játékos átérzi a súlyát!

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Az az igazság, hogy a tavasz folyamán van egy pár olyan meccs mögöttünk, amikor akadt hiányérzetünk. Most igazán akkor lennénk elégedettek, ha nem lenne.

Tiszavasvári (16.)–Nyírgyulaj (2.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Szeretnénk folytatni hazai pályán a jó szerpelést, remélem nem okozunk csalódást az egyre többen kilátogató nézőinknek. A Nyírgyulaj pontjait sem a hangyák hordták össze, ezért jó iramú mérkőzésre számítunk, mivel jó csapat ellen jó játszani.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Ősszel hazai pályán is megszenvedtünk a Tiszavasvárival, azóta javult a teljesítményük, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Baktalórántháza (10.)–Nagyecsed (1.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza: – Nagyecseddel mindig érdekes mérkőzéseket játszunk. A baráti viszonyt a pályán félretesszük, és megpróbáljuk az eddig figyelemre méltó teljesítményüket megtörni.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A baktai csapat otthon mindenkire veszélyes, ezt figyelembe kell venni. A barátságon túl mindig gólokban gazdag mérkőzéseket játszunk, de ha azt nézem, hogy mostanában kevés gólt kapunk, akkor...

Tiszakanyár (8.)–Balkány (7.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – A tavasszal lejátszott hat forduló alatt kb. egy évet öregedtem, így szombaton nem a negyvenet, hanem a negyvenegyet töltöm. De a viccet félre téve – ami azért annyira nem is vicc –, figyelem és a koncentráció terén mindenképpen előre kell lépnünk, és akkor esélyünk van a jó, vagy a még jobb eredmény elérésére az eddig remek tavaszt produkáló Balkány ellen.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A tabellán egymáshoz közeli két csapat mérkőzésén az fog nyerni, aki a helyzeteit jobban ki tudja használni és kevesebbet hibázik hátul. Sajnos eltiltás és sérülés miatt pár emberrel kevesebben vesszük fel a harcot, de bízom a csapatomban.

Kisvárda II. (11.)–Gyulaháza (15.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője:– Semmiképpen nem nézzük le az ellenfelet, de nekünk hazai pályán nem lehet más elvárásunk, csak a győzelem.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk.

Nagyhalász (4.)–Mátészalka (14.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, ha versenyben szeretnénk maradni. Nem számítok egyszerű mérkőzésre, ugyanis ellenfelünknek is égető szüksége van a pontokra.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Elmegyünk és mindent megteszünk, hogy bravúros eredményt érjünk el, mert egyrészt nagy szükségünk van pontokra, másfelől Nagyhalászban tényleg oda kell tenni magunkat, ha jól akarunk szerepelni.

Mándok (3.)–Csenger (13.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nagyon jól tudtuk, hogy a jó szereplést előbb vagy utóbb egy eredménytelen időszak fogja követni. Ahhoz, hogy ez az időszak minél rövidebb legyen és ismét mérkőzéseket tudjunk nyerni, játékban kell elsősorban feljavulnunk.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A Mándok a bajnokság egyik meghatározó csapata. Meg kell felelnünk minden szempontból, hogy pozitív eredményt érjünk el!

Fehérgyarmat (12.)–Ibrány (5.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Tény, hogy hullámvölgyben vagyunk, gondjaink nem oldódtak meg, sőt… Minden erőfeszítésünkre és szurkolóink biztatására is szükség lesz ahhoz, hogy kordában tartsuk a lendületben lévő bajnokesélyest.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A Fehérgyarmat előző mérkőzéseken elért eredményei nem tévesztenek meg bennünket. Mi tudjuk, hogy mi a dolgunk, ha ugyanolyan fegyelmezettek és szervezettek leszünk, mint az előző meccsen, akkor sikeresen térhetünk haza.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!