Sport

2019.04.10. 09:23

A lélektani előny a mieinknél lesz

A címvédő már nem hibázhat, Hollósy László szerint fontos lesz a mentális erő és a frissesség.Arról a csütörtök esti meccsről még sokáig lehetne beszélni.

A címvédő már nem hibázhat, Hollósy László szerint fontos lesz a mentális erő és a frissesség.Arról a csütörtök esti meccsről még sokáig lehetne beszélni.A női röplabda Extraliga elődöntőjében a Fatum-Nyíregyháza drámai csatában, nagyot fordítva nyert a címvédő Békéscsaba ellen. A békésiek már 2:1-re vezettek, sőt a döntő szettben 9:7-re is.

A bravúrral a három győzelemig tartó párviadalban lépéselőnybe kerültek a mieink. A sorozat szerda este Békéscsabán véget is érhet, hiszen a felek ekkor lépnek ismét pályára.

Dicséret mindkét csapatnak

– Azon a csütörtöki meccsen mindkét csapat maximálisan oda tette magát, egyértelműen nyerni akart – kezdte a beszélgetést a legutóbbi mérkőzésre visszapillantva Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Minden dicséretet megérdemel a Békéscsaba és természetesen a csapatom is. Nekem elsősorban az volt a pozitív abban a csütörtök esti találkozóban, hogy a lányok egy pillanatig sem adták fel. Akartak az utolsó pontig, és ezzel az akarattal tudtuk legyőzni a békéscsabaiakat.

A békésiek nem hibázhatnak

– Egyértelműen azzal a szándékkal utazunk Békéscsabára, hogy megnyerjük a negyedik találkozót és befejezzük a párharcot – tért rá a szerdai találkozóra a mester. – A Békéscsaba már nem hibázhat, és a mérkőzés elejétől olyan nyomás alá kell helyeznünk őket, hogy lássák: azért jöttünk ide, mert be akarjuk fejezni a párharcot.

Az együtteseknek ebben a kiírásban ez lesz a kilencedik találkozójuk, ebből nyolcat nyertek a kupagyőztes nyíregyháziak. Alaposan ismerik egymást a játékosok és a szakvezetők, ám szinte bizonyos, hogy mindkét edző tartogat valamilyen meglepetést a tarsolyában.

Maximálisan ismerik egymást

– Maximálisan ismerjük egymást, elsősorban az lesz a fontos, hogy mentálisan ki hogyan tudja kezelni a terhet, ki és mennyire tud frissen maradni. Azon dolgozunk a kollégákkal, hogy mi legyünk majd a frissebbek és persze az eredményesebbek is – így Hollósy László.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!