Sport

2019.04.08. 08:37

"Akik az utolsó percekben győzelemre állva elveszítik a mérkőzést, nem érdemlik meg a bennmaradást"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Sényő élcsapatot vert meg, a Nyírbátor pontot mentett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Sényő élcsapatot vert meg, a Nyírbátor pontot mentett.

Az NB III. hétvégi fordulójában a Nyírbátor FC a Cigándot fogadta, a Sényő-Carnifex FC az ESMTK-t látta vendégül.

Előbbi otthonában lendületesebben kezdett a Cigánd, játékosai érezhetően jobban akarták a három pontot. A vendégek mezőnyfölénye a 18. percben egy formás bal oldali centerezést követően góllá is érett. A félidő hajrájában feljött a hazai csapat, de próbálkozásai eredménytelenek voltak.

A második játékrészben átvette a kezdeményezést a Bátor, többet birtokolta a labdát, de néhány formás támadás ellenére ez az eredményben nem akart megmutatkozni. A Cigánd, tördelve a játékot, időnként sárga lapig húzva az időt, próbálta kihúzni a mérkőzés végig, de a „futballsors” fintora, hogy a hosszabbítás utolsó másodpercében egy kapu előtti kavarodásból Bagi Ákos egyenlített. A Nyírbátor rácáfolt ezzel a nézőtéren kialakult rosszindulatú suttogásra, és immáron három meccse veretlen.

Több helyzet kimaradt

A Sényő pályáján egy végig magas színvonalú mérkőzésen a vendégek birtokolták többet a labdát, viszont a hazaiak egy szép támadás végén szerzett gól mellett még három-négy százszázalékos helyzetet elhibáztak. Kapacina Kevin remek formában van, tavasszal már a harmadik gólját jegyezte, összességében tizenegy találatnál jár.

Teljesen megérdemelten nyert a Sényő egy nagyon egységes és jó futballt játszó Pesterzsébet ellen. A győzelem már csak azért is nagy szó, mert az újonc együttes két fordulóval ezelőtt az akkori listavezető Szolnokot verte meg, míg most a harmadik helyen álló ESMTK-t múlta fölül.

A két mérkőzés között meglepő vereséget szenvedett a DVTK II.-től, úgy tűnik tehát, hogy a Fiumei Viktor, Imrő László edzette gárdának nincs mitől félnie az élcsapatok ellen.

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 22. forduló

Nyírbátori FC–Cigánd 1–1 (0–1)

Nyírbátor, 160 néző, v.: Jakab (Kovács G., Kovács B.)

Nyírbátor: Vasas – Mácsik (Danó), Sárosi (Molnár), Müller, Vámos, Pálinkás, Boros (Katona), Bagi, Fenyőfalvi, Urbán, Tóth. Edző: Szilágyi Krisztián.

Cigánd: Miron – Fodor, Kovács, Rjaskó, Baksa, Zanko, Belényesi (Sulák), Novotny (Répási), Varga, Bodnáruk (Angyal), Lukác. Edző: Szénay Péter.

Jók: Vasas, Bagi, Müller, Vámos, Fenyőfalvi, ill. Varga, Belényesi. Gól: Bagi, ill. Belényesi. Tudósított: Balla István.

Szilágyi Krisztián: – Nem a megbeszélteknek megfelelően, hanem tompán kezdtük a találkozót, ennek eredményeként az első félidőben hátrányba is kerültünk. A második félidőben mindent megtettünk, hogy kiegyenlítsünk, nagyot küzdöttünk és ismét bebizonyítottuk, hogy tehetséges és összetartó csapat vagyunk.

Szénay Péter: – Ilyen játékosok, akik az utolsó percekben győzelemre állva meggondolatlan és értelmetlen játékfelfogással elveszítik a mérkőzést, nem érdemlik meg a bennmaradást.

Sényő-Carnifex FC–ESMTK 1–0 (1–0)

Sényő, 300 néző, v.: Szigetvári (Kövér, Szabó).

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Kristófi (Hadházi), Lakatos L. (Ruska), Phrakonkham, Fabu, Kapacina K., Barcsay (Lakatos B.), Kapacina V., Márton. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

ESMTK: Papp – Nagy M., Markovics, Lázár, Szabó, Kovács, Nagy R., Mohácsik, Soós, Túri, Bartha. Edző: Turi Zoltán.

Jók: az egész csapat, ill. Papp. Gól: Kapacina K. Tudósított: Pehely Zoltán.

Imrő László: – Nagyon sajnáljuk, hogy szerény kis hajlékunk nem felelt meg a vendégcsapatnak, nagyon reméljük, hogy legközelebb egy másik élcsapatnak megfelel. A második félidőben három mérkőzéslabdánk volt, amit nem sikerült értékesíteni és sokkal hamarabb lezárni a mérkőzést. Úgy látszik, az élcsapatok ellen jobban tudnak koncentrálni a fiúk, megpróbálunk változtatni, hogy ne csak ellenük legyen így. A vendégcsapatnak gratulálok, további sok sikert nekik a folytatásban!

Turi Zoltán: – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!