Sport

2019.04.11. 19:24

Birkózó Eb - Galambos Ramóna ötödik lett

Bukarest - Galambos Ramóna kikapott az 59 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén, így ötödikként zárt a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

Bukarest - Galambos Ramóna kikapott az 59 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén, így ötödikként zárt a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

Az U23-as kontinensviadalon márciusban aranyérmes versenyző 5-1-re maradt alul a tavaly Európa-bajnok és vb-ezüstérmes török Elif Jale Yesilirmakkal szemben.

A PEAC sportolója a tőle megszokott stílusban kezdte a mérkőzést, űzte, hajtotta ellenfelét, akit egy perc után figyelmeztettek passzivitásért, majd újabb fél perccel később megintették. Yesilirmak akciókényszerben lábra támadással próbálkozott, de ezt szépen hárította Galambos, akit a szünet előtt váratlanul szintén figyelmeztetett a bíró, nagyobb aktivitást kérve tőle.

A pihenőt követően még egy perc sem telt el, amikor Galambost intették meg, és mivel ő sem tudott akciót csinálni, a török egyenlített, a döntetlen pedig számára volt kedvező az utolsó pont miatt. Ahogy közeledett a vége, úgy vált a három éve Eb-bronzérmes magyarnak egyre sürgetőbbé a helyzet, mégis ellenfele tudta földre rántani őt, és a mögékerüléssel már 3-1-re vezetett. A hajrában minden mindegy alapon Galambos a nem éppen erősségének számító lábra támadással is megpróbálkozott, riválisa viszont visszafogott, így ismét a magyar maradt alul (1-5).

"Nem éreztem magamat elég erősnek. Általában sikerül kifárasztanom az ellenfeleimet, de most ez sem sikerült. Sajnos derékproblémákkal küzdök, hónapok óta nem tudok futni, talán emiatt esett vissza az állóképességem" - értékelt az MTI-nek Galambos. Idén két súlycsoporttal szerepel feljebb, és úgy érzi, ehhez a kategóriához még erősödnie kellene, ugyanakkor az év hátralévő részében visszafogy az 57 kilóba, mert az szerepel az olimpiai programban - mondta.

"Tudom, hogy nehéz lesz, mert Barka Emese az esélyesebb, de minden sportoló álma az olimpia, meg kell próbálnom, nekem nincs veszítenivalóm" - tette hozzá.

Az esti programban a nehézsúlyú Németh Zsanett a norvég Iselin Maria Moen Solheimmel találkozik a bronzmeccsen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!