Sport

2019.04.08. 20:06

Divízió I-es női jégkorong-vb - Szétlövéssel kikapott a magyar válogatott

Budapest - A magyar női jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a szlovákoktól hétfőn a budapesti divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságon.

Budapest - A magyar női jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a szlovákoktól hétfőn a budapesti divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságon.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata - amely vasárnap 2-1-re verte a norvégokat - Huszák Alexandra távoli lövéséből, emberelőnyből szerzett korai vezetést, majd kivédekezett egy 47 másodperces kettős emberhátrányt a kilenc kiállítással tarkított első húsz percben.

A második harmadban csupán egy érvénytelen szlovák gólt láthatott a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 878 fős közönsége, a záró felvonásban viszont megadottat is: Gasparics Fanni ziccere végén a kapuvason csattant a korong, az ezt követő gyors kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok.

Következett a három a három elleni ötperces hosszabbítás, amelynek felénél "fórba" kerültek a hazaiak, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntés így a szétlövésre maradt, amelyben hat pár után a szlovákok bizonyultak jobbnak.

A magyar együttes szerdán Dániával találkozik. A csoportból - amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja - az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

Eredmény:

Szlovákia-Magyarország 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

gól: Korenkova (46.), illetve Huszák (5.)

vasárnap játszották:

Magyarország-Norvégia 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

a magyar válogatott további programja:

Magyarország-Dánia, szerda 17.00

Magyarország-Olaszország, péntek 17.00

Magyarország-Ausztria, szombat 19.30

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!