Sport

2019.04.04. 09:36

Ivett értékes bajnoki medáljai

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum úszóira további nagy kihívások várnak még az idén.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum úszóira további nagy kihívások várnak még az idén.

A magyar úszók a világ élvonalába tartoznak, hosszasan sorolhatnánk a neveket. Így aztán az országos bajnokságon elért érmeknek igazán van súlya, értéke!

Ezt hangsúlyozta ki szerda reggel a Continental arénabeli sajtótájékoztatón Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője. A téma az elmúlt heti, debreceni úszó országos bajnokság volt, amelyen Szurovcsják Ivett révén két érmet szereztünk.

Hosszú edzője is gratulált

Sitku Ernő, a Sportcentrum sportigazgatója is gratulált az eredményhez, majd az úszó-­szakágvezető Urbin Tamás, Ivett edzője kapott szót.

– Az időeredményekkel és a helyezésekkel is nagyon elégedett vagyok – kezdte Ivett szereplésének értékelését Urbin Tamás. – A rövidebb távon, 50 mellen fantasztikus egyéni csúccsal (31,71) szerzett ezüstérmet, míg 100 méteres mellen 1:09,97-es idővel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Sőt, tagja volt a 4×100-as mix vegyes váltónak, amelyik a hetedik helyen zárt. A világbajnoki szintet (31.22) csak a bajnok Sztankovics Anna teljesítette, Ivett számára a nyári, olaszországi Universiade lenne a fontos, amelynek szintidejétől néhány századra van. Nagyon jól esett, amikor Petrov Árpád, Hosszú Katinka edzője is odajött és gratulált Ivett úszásához.

Nagynevű ellenfelek

– Nekem a délutáni úszások mindig jobban mennek, ezért a délelőtti számoknál már éreztem, hogy jó időt fogok úszni. Százon is jól ment, az ötvenes részidőm is nagyon jó volt. Természetesen örülök a két éremnek és annak, hogy végre a váltóban sem maradtunk le a döntőről. Váltóban kétszer teljesítettem a százat és jól éreztem az úszást. Elégedett vagyok, ám úgy érzem, ettől még jobbat is tudok majd úszni – summázta szereplését a Nyíregyházi Egyetem hallgatója.

Urbin Tamás arról is beszélt, hogy a tizenhat éves Hatházi Dóra a felnőttmezőnyben az idén is megállta a helyét. Dóri is több számban döntőzhetett, és nem is akárkik társaságában, ugyanis Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána voltak az ellenfelek. Gyula Sándor tanítványa 200 pillangón a hatodik legjobb magyar lett, 100 pillangón nyolcadikként ért célba.

Ami a közeljövő programjait illeti, a huszonegy versenyzőből és öt edzőből álló Héraklész-válogatott már elkezdte a kéthetes edzőtáborát Lignanóban. Ezen ott van Gyula Sándor és hat fiatal (Hatházi Dóra, Cserfalvi Olaf, Kovács Péter, Lengyel Áron, Tajthy Milán, Ványi Dávid). Az ifi Európa-bajnokságon Hatházi Dóra szerezhet indulási jogot.

Nemzetközi versenyek jönnek

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) Bakuban lesz, az erre készülő bő keret tagja Cserfalvi Olaf, Kiss Anasztázia, Szuhár Jázmin és Gulácsi Krisztián. A junior-világbajnokságnak Budapest lesz a házigazdája, erre a szereplésre aspirál Trizner Olivér, aki visszaigazolt a fővárosból. Az Universiadéról már szó esett, a hét végén pedig a szlovákiai Poprádon lesz egy nemzetközi megmérettetés. Ezen régiónk csapatának Urbin Tamás lesz a vezetője, és a nyíregyházi klubból rajtkőre áll Barna Bianka, Kiss Anasztázia, Csikós Petra, Molnár Fruzsina és Szakács Adorján.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!