Sport

2019.04.03. 14:26

Junior torna-vb - Már az első fordulóban bemutatkoznak a magyarok

Budapest/Győr - A szerdai sorsolás alapján a magyarok már az első fordulóban bemutatkoznak majd a győri junior torna-világbajnokságon.

Budapest/Győr - A szerdai sorsolás alapján a magyarok már az első fordulóban bemutatkoznak majd a győri junior torna-világbajnokságon.

A korosztály első vb-jén a magyar nők talajon az ukránokkal, a férfiak pedig korláton az oroszokkal párban mutatkoznak be az első fordulóban.

A vb sajtócsapatának beszámolója szerint a sorsoláson Borkai Zsolt, Győr polgármestere emlékeztetett rá, hogy az utóbbi években a város több nívós sporteseménynek adott otthont.

"A sok nemzetközi esemény közül az előttünk álló junior torna-világbajnokság különösen közel áll hozzám. Nagyon örülök, hogy a fiataloknak lehetőségük lesz világversenyen bizonyítani" - mondta Borkai Zsolt, aki az 1988-as olimpián aranyérmet szerzett lólengésben.

Donatella Sacchi, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) női torna technikai bizottsági elnöke a sorsolás után elmondta, elégedett az előkészületekkel, és biztos abban, hogy Győr jó házigazdája lesz a világbajnokságnak.

Arturs Mickevics, a FIG férfi torna technikai bizottsági elnöke fantasztikusnak nevezte, hogy a juniorok világbajnokságon mutathatják be a gyakorlataikat.

"Fontos számunkra a fiatalok versenyeztetése, hiszen ők jelentik a sportág jövőjét. Jó látni, hogy mind a Magyar Torna Szövetség munkatársai, mind pedig a győri kollégák kiemelt projektként kezelik a világbajnokságot" - nyilatkozott újságíróknak.

A junior torna-világbajnokságot magyar kezdeményezésre először írta ki a nemzetközi szövetség. A vb június 27-én kezdődik és 30-áig tart.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!