Sport

2019.04.06. 19:15

Labdarúgó NB I - A Ferencváros három év után győzte le otthon a paksiakat

Budapest - Az éllovas Ferencváros 3-0-ra nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Budapest - Az éllovas Ferencváros 3-0-ra nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)

Groupama Aréna, 9673 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Lenzsér (1. - öngól), Nguen (50.), Böde (80.)

sárga lap: Isael (64.), illetve Windecker (19.), Könyves (33.), Simon A. (50.)

piros lap: Simon A. (53.)

Ferencváros:

Dibusz - Takács Zs., Blazic, Frimpong, Dvali - Leandro, Bőle - Isael (Varga R., 73.), Nguen (Szerető, 83.), Petrjak - Szignyevics (Böde, 73.)

Paks:

Nagy G. - Kővári, Lenzsér (Szabó J., 56.), Bobál D., Fejes - Könyves, Zsidai, Windecker (Egerszegi, 77.), Kesztyűs, Hahn (Remili, 77.) - Simon A.

A kezdés előtt a hazai szurkolók köszöntötték a pályát körbesétáló ferencvárosi jégkorongozókat, akik a klub történetének első aranyérmét szerezték meg az Erste Ligában, míg a magyar bajnoki címet 22 év után hódították el ismét.

A mérkőzés 31. másodpercében előnyhöz jutott a Ferencváros - Dvali távoli lövése Lenzséren változtatott irányt -, majd a 4. percben a léc mentette meg a paksiakat a következő találattól, ettől azonban nem jött lendületbe az összeszokatlan csapattal kezdő házigazda. A szervezett vendégek jól zártak a térfelükön, és idővel bátor mezőnyjátékot is kezdeményeztek.

A Ferencváros a második felvonást is gyors góllal kezdte - Nagy Gergely védését követően a kipattanóból Nguen volt eredményes közelről -, ezt követően Simon András három perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így a vendégcsapat emberhátrányba került. A házigazdák ennek ellenére sem tudták felgyorsítani a tempójukat, így hiába irányítottak, lehetőségeik ritkán adódtak, újabb gólt pedig csak a hajrában a csereként beállt Böde révén értek el.

A bajnokságban sorozatban hatodik győzelmét aratta a Ferencváros, házigazdaként már a nyolcadikat. Otthon három év után bizonyult jobbnak a Paksnál, amely ebben az időszakban vendégként egy győzelem mellett háromszor döntetlent ért el. A fővárosi együttes pályaválasztóként immár 34 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!