Sport

2019.04.03. 09:16

Miami után majd Monte-Carlóba megy Marci

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező első negyedéve sikeresebb volt, mint a tavalyi.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező első negyedéve sikeresebb volt, mint a tavalyi.

Fucsovics Márton egy helyet rontott, így a 37. a legfrissebb világranglistán. A 27 éves nyíregyházi játékos legutóbb a miami tornán szerepelt, ahol 29. kiemeltként a második fordulóban búcsúzott. Miként arról már beszámoltunk, az ATP 1000-es szupertornán a svájci Roger Federer – aki megnyerte a floridai viadalt, s ezzel pályafutása 101. tornagyőzelmét aratta – az ötödikről feljött a negyedik helyre, míg az élen továbbra is a szerb Novak Djokovics áll.

Sokat tanult Amerikában

– Láttam, hogy sokan aggódtatok, mert az év első két 1000-es versenyén nem nyertem meccset – kezdte a miami fellépésének értékelését társasági oldalán Marci. – Nem szoktam magyarázkodni, most se teszem. Sokat tanultam, például először voltam kiemelt 1000-es versenyen, majd egy hétig vártam így az első mérkőzésemre mindkét helyen, és Wawrinka ellen elég jó meccset játszottam. Vége az első negyedévnek, és összességében több pontot szereztem, mint tavaly ugyanebben az időszakban, ami biztató a salakos szezon előtt!

Marci a hét végén hazaugrott Nyíregyházára, szombaton a Zilahi teremben átvehette az „ Év embere a megyében” díjat. Aztán irány Budapest, hétfőn egy reklámfilm forgatásán vett részt, keddtől pedig folytatódott a munka. Készül a salakos szezonra, amelynek első felvonása a jövő héten Monte-Carlóban lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!