Sport

2019.04.06. 16:43

Mindkét csapat a legutóbbi hazai meccsét utánozná

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A harmadosztályú együtteseink saját pályájukon játszanak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A harmadosztályú együtteseink saját pályájukon játszanak.

A Sényő-Carnifex FC a Szolnokot, a Nyírbátori FC a DVTK II.-t győzte le, amikor legutóbb a saját közönsége előtt játszott. A bátoriak aztán az előző fordulóban is diadalmaskodtak az ESMTK vendégeként.

– Kieső helyen állnak, azzal tisztában kell lenni, hogy tavasszal nekik minden mérkőzés élet-halál harc – beszélt a hétvégi mérkőzésről Szi­lágyi Krisztián, a Nyírbátor trénere. – Éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok. Feltérképeztük őket, megvannak az elképzelések, hogyan lehetünk eredményesek. Ha tudjuk hozni ugyanazt, mint az előző két fordulóban, amikben csapatként nagyon jól funkcionáltunk, akkor biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot. Benkő Balázs eltiltott, a sérültjeink nem százszázalékosak, még nem dőlt el, közülük ki tudja vállalni a játékot.

A Sényőnek nem sikerült jól az előző hétvége, így most mindenképpen javítani szeretne a harmadik helyen álló fővárosiakkal szemben, akiket ősszel 3–0-ra győzött le.

Döntő lehet a türelem

– A legutóbbi hazai mérkőzésünkön győztünk az akkori listavezető ellen, aztán egy könnyebbnek ígérkező mérkőzésen ellentétes félidők után nem várt vereséget szenvedtünk – mondta Imrő László, a Sényő edzője. – Ismét hazai meccs következik, újra egy élcsapat ellen. Az ESMTK játékosai rettentően szervezett csapatot alkotnak, védekezésben minimalizálják a hibákat, támadásban türelmesek, és az adandó alkalmat nagyon jó százalékban használják ki. Ha ponttal vagy pontokkal szeretnénk lejönni a pályáról, akkor nem szabad, hogy hibázzunk hátul. Kíváncsian várjuk, hogy a fiúk melyik arcukat mutatják, reméljük, hogy a szebbiket, mert van mit törlesztenünk magunkkal szemben. A vendégek is szeretnének törleszteni az őszi vereségért, ezért nagyon nehéz és kiélezett találkozóra számítunk, amin a fegyelem és a türelem fog dönteni.

- MK -


Labdarúgás: NB III., Keleti csoport

Vasárnap, 16.00: Nyírbátori FC–Cigánd, Nyírbátor, v.: Jakab (Kovács G., Kovács B.), Sényő-Carnifex FC–ESMTK, Sényő, v.: Szigetvári (Kövér, Szabó).

További mérkőzések: Putnok–Sajóbábony, Gyöngyös–DVTK II., Füzesgyarmat–Szolnok, Eger–DEAC, Tiszaújváros–Tállya, Salgótarján–Jászberény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!