Sport

2019.04.09. 09:34

NB III. - Siker koronázta az erőfeszítést

Sényő, Nyírbátor - A pozitív hétvége után elégedetten értékeltek az edzők.

Sényő, Nyírbátor - A pozitív hétvége után elégedetten értékeltek az edzők.A Sényő-Carnifex FC a tabella harmadik helyén álló ESMTK ellen 1–0-ra diadalmaskodott. Mostanában nem jár jól az az élcsapat, amelyik az újoncegyütteshez látogat, két fordulóval ezelőtt a Szolnoknak is hasonló eredménnyel kellett hazautaznia.

– Kár, hogy nem minden hétvégén dobogós csapattal játszunk – mondta tréfásan Fiumei Viktor, a Sényő edzője.

Jók voltak az előjelek

– Úgy tűnik, hogy az ilyen meccsek sokkal jobban sülnek el – tette hozzá. – Most ez egy nullás mérkőzés volt, de lezárhattuk volna már hamarabb. Míg az ESMTK inkább pontrúgásokból és beívelésekből volt veszélyesebb, addig mi a második félidőben háromszor voltunk kapussal szemben, szóval lehetett volna akár olyan nagy különbségű is, mint az őszi volt.

Az említett találkozó 3–0-s sényői sikerrel zárult. Érdekesség, hogy a pesterzsébetiek akkor kaptak ki először, a múlt vasárnapi pedig az egész szezonban az első idegenbeli vereségük volt. Mindkettőt a Sényőnek „köszönhetik”.

– Nagyon szervezetten futballozó csapat volt, nem csinálnak semmi extrát, de most is megmutatták, hogy nagyon jók – folytatta a tréner. – Jók voltak az előjelek, úgy terveztük, hogy elvesszük az idegenbeli veretlenségüket. Most már tényleg az kellene, hogy a tabellán hátrébb helyezkedő csapatokat is megverjük.

Értékes pontot szereztek

A Cigánd viszonylag korán vezetést szerzett Nyírbátorban, majd a házigazda a 95. percben Bagi Ákos góljával csikarta ki a jól megérdemelt döntetlent.

– Elégedett vagyok – összegzett határozottan Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Ahogy arra számítottunk is, nagyon küzdelmes és nehéz mérkőzést játszottunk. A kezdésünk nem olyan volt, mint az előző hetekben, kicsit tompák voltunk, emiatt hátrányba is kerültünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy rengeteg sérültem van, ez a harmadik meccs volt, amelyiken teljesen más felállásban, felforgatott csapattal játszottunk. Kulcspozícióban hiányoznak játékosok, a második félidőben beállt Katona György és Molnár László is, akik hetek óta nem végeznek teljes értékű munkát a csapattal.

– A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatnunk. A fiúk a másik játékrészben kivitték a szívüket a pályára, mentek előre keményen, küzdöttek, és siker koronázta az erőfeszítésüket. Úgy gondolom, értékes egy pontot szereztünk, úgyhogy gratulálok a játékosaimnak – zárta szavait Szilágyi Krisztián.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!