Sport

2019.04.05. 13:14

Női röplabda Eb - Jól haladnak az előkészületek

Budapest - Ludvig Zsolt főtitkár szerint jól haladnak az augusztus-szeptemberi, magyar társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság előkészületei.

Budapest - Ludvig Zsolt főtitkár szerint jól haladnak az augusztus-szeptemberi, magyar társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság előkészületei.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán péntek reggel azt mondta, nagy terhet ró a szövetségre a rendezés, és mindig vannak "döccenők" az előkészületekben, de az alapdolgok "rendben vannak". "A helyszínekkel és a csapatok szállásaival megállapodtunk, most jönnek az apróbb, de legalább olyan fontos dolgok" - fogalmazott Ludvig Zsolt, aki ezek közül külön kiemelte az esemény megfelelő propagálásának fontosságát.

Az augusztus 23. és szeptember 8. közötti Eb előtt májusban és júniusban a belga Jan De Brandt irányította magyar női válogatott az arany Európa Ligában szerepel, de a keret ezt követően is szinte egész nyáron együtt készül majd. "A kontinenstorna előtt ismét megrendezzük a nagy hagyományokra visszatekintő Savaria Kupát Szombathelyen" - jelentette ki a főtitkár, aki ezt a többnapos eseményt nevezte meg az Európa-bajnokság közvetlen főpróbájaként.

Az Eb-t a Papp László Sportarénán kívül három helyszínen, Lódzban, Pozsonyban és Ankarában rendezik. Magyarország először lesz házigazdája a felnőtt kontinenstornának, melyre a jegyek már megvásárolhatók.

A magyar válogatott mérkőzései az Eb-n

augusztus 23.: Magyarország-Észtország 20.30

augusztus 24.: Magyarország-Románia 20.30

augusztus 26.: Magyarország-Azerbajdzsán 20.30

augusztus 28.: Magyarország-Horvátország 18.00

augusztus 29.: Magyarország-Hollandia 18.00

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!