Sport

2019.05.02. 16:50

A fiúk ezüstöt, a lányok bronzot nyertek

Nyíregyháza, Fehérgyarmat - A bronzérem mellett két különdíjat is elhoztak a fehérgyarmati lányok.

Nyíregyháza, Fehérgyarmat - A bronzérem mellett két különdíjat is elhoztak a fehérgyarmati lányok.

Az elmúlt hétvégén Miskolcon rendezték a B kategóriás Diákolimpia országos döntőjét. A négynapos versenyen az V–VI. korcsoport képviselői küzdöttek meg egymással. A tanévben száznegyvenöt iskola csapata nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő tizenhat legjobb fiú- és tizenöt leánycsapata.

Különdíjakat is nyertek

Megyénket leányoknál a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium, a fiúk mezőnyében pedig a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium képviselte.

A nyíregyházi fiúk a csoportjukban mindhárom mérkőzést magabiztosan megnyerve jutottak az elődöntőbe, ahol szoros csatában múlták felül a veszprémi Lovassy László Gimnázium csapatát. A döntőben szintén szoros mérkőzésen, de vereséget szenvedtek a váci Madách Imre Gimnázium csapatától. Leányoknál a gyarmati csapat szintén hibátlan teljesítménnyel végzett csoportja élén, az elődöntőben azonban legyőzte őket a Bonyhádi Evangélikus Gimnázium csapata, a bronzmérkőzésen viszont sikerült felülmúlniuk a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium gárdáját. A csapat sikere mellett egyéni díjakat is sikerült bezsebelniük, a legjobb kapusnak Filep Fatime Kincsőt választották, míg a gólkirálynő 39 találattal Fekete Flóra lett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!