Vívás

2021.11.29. 13:38

Szilágyi Áron: részben tekintek csak Párizs felé

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó elsősorban a közvetlenül előtte álló feladatokra koncentrál és csak részben gondol a következő ötkarikás játékokra.

 A 31 éves vívó az M4 Sport Sporthíradójának hétfőn elmondta, hogy az erőnléti alapozást már korábban elkezdte, de fegyvert csak múlt héten fogott újra a tokiói játékok óta.

A következő év januárjától szeretne nemzetközi versenyeken részt venni, de először a magyar bajnokságon mérettetné meg magát decemberben.

A világ- és Európa-bajnok kardozó hozzátette, ezt megelőzően egy bemutatón vesz részt Olaszországban - Bolognában és Foggiában -, ahova a tokiói olimpián döntős ellenfele és barátja, a háromszoros olimpiai érmes Luigi Samele hívta meg. Szilágyi szerint ez a fellépés pont jó felkészülés lesz ahhoz, hogy a fontos tornákra megfelelő formában legyen, és egyben visszavágót is jelent riválisának az elveszített döntőért.

"Még mindig elég nehéz tervezni, mert a járványhelyzet egy csomó verseny szervezését felülírja, ugyanakkor van egy világkupa-sorozat, egy szezon, amire alapvetően készülünk" - mondta.

Kiemelte, hogy tulajdonképpen egy éve van az párizsi olimpiai kvalifikációs év kezdetéig, ahol a kvótákat érő helyek megszerzéséhez "komolyan össze kell állni csapatszinten". Egyéni törekvéseit illetően kiemelte, hogy a rendelkezésre álló idő rövidsége ellenére csak félszemmel tekint Párizs felé, mert először az addigi akadályokat kell leküzdenie.

Szilágyi Áron a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorának jószolgálati nagykövete, a tokiói olimpián győztes sisakját ajánlotta fel jótékony célú licitre.

Borítókép: Szilágyi Áron, a férfi kardozók egyéni versenyének olimpiai bajnoka a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán a BOK Csarnokban 2021. augusztus 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!