jegyzet

2020.07.23. 06:30

A profi

Bódi Csaba

Szemelvények egy klubot cserélt csapatjátékos mindennapjaiból. Szigorúan bizalmatlan!

Harmadik nap. Új klub, új kihívások, új impulzusok. Ezért váltottam. Nem kétség, erre volt szükségem (a pénzről később). A társak nagyon rendesek, gyorsan befogadtak, könnyen ment a beilleszkedés. Még az elején vagyunk a munkának, az edzések kemények, a tréner szigorú, és ez így van rendjén, mert ahol eredményt akarnak, ott, ugye, nem lehet lazítani. A város tetszik. Alig néhány napja élek itt, ám azt tapasztalom, hogy az emberek kedvesek, barátságosak, és a közeli kisboltban az előadó már – majdnem – felismert, pedig maszkban vettem meg Fidónak (a kutyusomnak) a konzervet. A nagyvárosi nyüzsgő élet után itt tényleg megújulhatok, meg a kis négylábú kedvencemnek is jobb helye lett (van egy jó kis park a négyemeletesünk mellett). Neki is egészen prímán megy a beilleszkedés; igaz, a nappaliban kaparja a falat, de ha majd jön a főbérlő, odatolom a kis asztalt, nehogy meglássa.

Ötödik nap. A sajtó „megtalált”, pedig kerülöm a firkászokat. Most még mit mondjak nekik? Hogy minden nagyon frankó, vagy hogy egyelőre még nem szoktam meg az új környezetet? Nem azért jöttem, hogy a középpontban legyek. Hagyjanak békén, hadd koncentráljak az edzésre! Engem ezért fizetnek – nemdebár? Apropó, pénz! A fizu sokkal jobb, mint ahol eddig játszottam. Nyilván ezért is költöztem… Lehúzok egy évet, aztán majd meglátjuk.

Remélem, nem dől be az „önkori”, mert akkor vége a dalnak. A vezetők megígérték, rendben lesz minden. Hiszek nekik. Most még! Egyszer már átvertek, egy fél szezont bebuktam, azóta óvatos vagyok. Szponzor itt se akad sok, de ott a tao, és addig nem lesz gond, míg ez van (csak sokáig tartson!).

Hetedik nap. Beszólt a szomszéd, hogy Fidókám folyton nyüszít, ha elmegyek edzésre. Tudom. Még nem szokta meg az új helyet. Azt azért nem várhatja el tőlem senki, hogy vegyek fel hozzá egy bébiszittert. Az előbb énmellém kellene!

Nyolcadik nap. A játékostársakkal elvagyok, de azt hittem, az edző jobb fej. Kicsit kiengedtem, erre belém állt, hogy ez nála nem megy. Nyugi, nem hagytam szó nélkül. Nagyobb halakat is bekaptam már. Örüljön, hogy aláírtam hozzájuk.

Tegnap este.

Azzal riogatnak, hogy zárt kapusak lesznek a meccsek.

Mondjuk, ez nagyon benne van a pakliban… Ha így lesz, ám legyen! Állok elébe, mást úgysem tehetnék. Jöjjön, aminek jönnie kell. Sok mindent kibírtam már. Profi vagyok. Vérprofi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!