Szeged

2013.01.17. 22:03

Közönségtalálkozó a Pipás Pista című színdarab alkotóival - január 22.

&nbsp; <strong><span style="font-size: small"><span style="font-size: medium">A Szegedi Nemzeti Színház 2013. január 25-én ősbemutatóra készül: Pozsgai Zsolt <em>Pipás Pista</em> című tanyawesternje kerül színre. A vidám, zenés darab a Szeged környéki tanyavilág híres-hírhedt alakjának történetét dolgozza fel.

 

A Szegedi Nemzeti Színház és a Somogyi-könyvtár január 22-én újabb közönségtalálkozóval kapcsolódik a Szeged környéki történet mostanra már nagyon várt ősbemutatójához. Az első emeleti folyóirat-olvasóban 2013. január 22-én (kedden) 16.30 órai kezdettel az alkotókkal, Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas vajdasági rendezővel, a Pipás Pistát alakító Szabó Gabi színművésznővel, valamint Borsos Beáta színművésznővel és Barnák László színművésszel találkozhatnak az érdeklődők. A beszélgetést a színház főrendezője, Bodolay Géza vezeti. 

Kovács Frigyes színész-rendező, tanár, több délvidéki színház megalapítója először rendez Szegeden. Így vall erről a feladatról a Magyar Szó című internetes oldalnak: "Nagy megtiszteltetés, hogy épp engem kért fel a Szegedi Nemzeti Színház az ősbemutató színpadra állítására. Pipás Pista megfordult Kishomokon, Kispiacon, Királyhalmán, szabadkai kötődései is voltak, hiszem azt, részint ezért esett a választás egy vajdasági rendezőre. Ezt a darabot nagyon sokféleképp el lehet játszani, mert még zene is van benne. A mi előadásunkban is megjelenik a zene: olyan erős indulatok dúlnak ezekben az emberekben, hogy időről időre dalra fakadnak, sokszor sírva, őrjöngve. Ezek nem betétdalok, hanem ahogy a cselekmény megy előre és egyre inkább fakadnak fel új érzelmi rétegek, új indulati impulzusok, akkor a sírva vigadó magyar lélek úgy tudja megemészteni ezeket az élethelyzeteket, ha énekel és táncol hozzá.”

A közönségtalálkozón való részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel vár a Szegedi Nemzeti Színház és a Somogyi-könyvtár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!