Szeged

2013.02.21. 21:10

Toros Pálinkafesztivál Szegeden, a Széchenyi téren február 28-tól március 3-ig

Már építik a Széchenyi téren a február 28-án kezdődő Toros Pálinkafesztivál fabódéit. Szegeden az idén már negyedik alkalommal rendeznek fesztivált a „disznóságoknak” és a hazai pálinkáknak.

Már építik a Széchenyi téren a február 28-án kezdődő Toros Pálinkafesztivál fabódéit. Szegeden az idén már negyedik alkalommal rendeznek fesztivált a „disznóságoknak” és a hazai pálinkáknak. A programok során vetélkedhetnek a böllércsapatok és a káposztafőző családok, valamint kóstolhatnak és vásárolhatnak a látogatók.A fesztivál és vásár kiállítói a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinka-különlegességek gyártói és forgalmazói, hazai borászatok, valamint a hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátó vállalkozások köréből kerülnek ki. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidéki Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok hangulatát egy komplex gasztrokulturális élmény keretében.

A fesztivál első napja a Torkoskodó Csütörtök, ezen a napon minden „disznóság” fél áron kapható a pecsenyesütőknél. A fesztivál keretében a szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – a Böllércsapatok Versenyére kerül sor, amelyen a nevező szegedi vállalkozások és szervezetek versenyeztetik a helyszínen készített torostálaikat. Vasárnap a Családok Napja, többek között káposztafőző versennyel és sok más színes programmal várják majd a szegedieket.

(forrás: szeged.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!