Szeged

2013.05.13. 15:51

Amikor a folytatás győz

<!--[if gte mso 9]&gt; Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 &lt;![endif]--> <p class="kenyrszveg"><span class="Kiemels2"><span>Tavaly májusban a HCW pankrátorai már rabul ejtették egyszer Szegedet. Kétszer ennyi profizmussal megtoldva, eljöhet a következő kör.

A nemzet szalámija, a halászlé és a klasszis kézilabda után Szeged tavaly bebizonyította, hogy másra is vevő. Mást is képes a csúcsra emelni. Magyarország első és egyetlen hivatalos pankrációszervezete, a Hungarian Championship Wrestling (HCW) ugyanis ebben a városban érte el története igazi fordulópontját. 2012 májusában egy telt házas rajongótömeg segédkezett azzá tenni ezt a gálát, ami valójában: hazánk legkirobbanóbb élő műsorává!

Mert a nézők nem csak nézték a jégpálya felett fellobbanó tűzijátékokat. Részvé­te­lük nem merült ki abban, hogy tátott szájjal bámulták a profi birkózók halált megvető manővereit. Kiabáltak, sikítottak, ujjongtak, és a fenti jelzőkön túl még úgy is feltették Szegedet országunk térképére, mint a magyar pankráció új Mekkáját! Idén, ha szeretnétek, Ti is részt vehettek benne!

Ugyanúgy, ahogy a közönség tavaly részt vett abban, amikor távol-keleti harcművészetek, nyers erő és karizma csaptak össze. Ezen a gálán a kicsi megküzdött a naggyal, a jó a rosszal és a tömeg a tömeggel, hiszen több mint egy tucat pankrátor esett egymásnak egy esélyért, hogy a HCW bajnoki övéért csatározhasson. S pont ez a pankráció szépsége: nem a korlátokról szól, hanem arról, hogy nincsenek korlátok!

Azon az estén lángra lobbant a jégpálya. És lángra lobbant a szegediek szíve is, hiszen volt egy pankrátor, név szerint Dover, aki minősíthetetlen szavakkal becsmérelte gyönyörű városunkat. A HCW szépséges hölgyei által kiosztott perecek és műanyag poharak repkedtek felé a közönség soraiból, de ő mégis megnyerte mérkőzését, még úgy is, hogy ott és akkor vitán felül ő volt Szeged leggyűlöltebb embere. Ráadásul idén ismét vissza akar térni, hogy borsot törjön a szegediek orra alá!

De nem csak a rossz uralkodott, hanem a jó is. Több mérkőzésen győzött az igazság; a HCW akkori bajnoka, a hétköznapi hős Icarus megtartotta koronáját, a hortobágyi puszták egyetlen cowboya, Renegade pedig móresre tanította a nagymellényű külföldit, Gabriel Angelfyre-t.

Mindezek az emberek visszatérnek az idén Szegedre, de már nem ugyanolyanok, mint voltak. Egyetlen év alatt hatalmasat fordult a világ a HCW pankrátoraival. Profibbak, szebbek és jobbak lettek, megjárták a hadak útját és Európa legkomolyabb független pankrációszervezetévé váltak. A pirotechnikáról nem megfeledkezve, ők maguk lettek tűzijátékokká! Mióta meghódították Szegedet, a HCW birkózói patinás helyeket töltöttek meg Budapesten, kívül-belül megmutatták, hogy komolyan gondolják a sikert a showbizniszben, és akár külső eszközök kreatív használatával - székek, asztalok, DVD-lejátszók -, akár a ringben mutatott kreatív akrobatikával - dobások, fogások, hátra szaltók -, akár a karizmájukkal - kemény szavak, megnyerő vagy taszító gesztusok és erős személyiségek -, de megragadják mindazokat, akik kíváncsiak rájuk. Fizikalitás, látvány, történet, szórakozás - megkaphatunk tőlük mindent.

2012-ben Magyarország lepipálta Amerikát, hiába ered máshonnan a műfaj. 2013 májusában közösen tehetünk még egy lépést, ha az olvasó is úgy szeretné. S hogy pontosan mi vár ránk ezen a hullámvasúton, az hamarosan kiderül majd cikkünk következő részéből!

Síkfői Dávid

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!