SZON - Autó

2017.08.14. 17:07

Profi kezek javítják a SEAT-okat is a Csősz-Platánnál

<strong>Tavaly októberben nyílt SEAT márkakereskedés Nyíregyházán, a Csősz-Platán Cégcsoport égisze alatt a spanyol márkára vonatkozó márkaszerviz szolgáltatások is elérhetőek a megyeszékhelyen. A vállalat több, mint huszonegy éve áll az ügyfelek rendelkezésére, három márka értékesítésével és hat márka javításával foglalkozik. </strong><strong>A spanyol márkával kapcsolatosan </strong><strong>Verdes Miklóssal, a Csősz-Platán Cégcsoport szervizvezetőjével beszélgettünk.</strong>

Tavaly októberben nyílt SEAT márkakereskedés Nyíregyházán, a Csősz-Platán Cégcsoport égisze alatt a spanyol márkára vonatkozó márkaszerviz szolgáltatások is elérhetőek a megyeszékhelyen. A vállalat több, mint huszonegy éve áll az ügyfelek rendelkezésére, három márka értékesítésével és hat márka javításával foglalkozik. A spanyol márkával kapcsolatosan Verdes Miklóssal, a Csősz-Platán Cégcsoport szervizvezetőjével beszélgettünk.

- Új időszámítás kezdődött a SEAT életében, számtalan új modell érkezik, ráadásul a hazai márkakereskedői hálózat is átalakult. Milyen változást hozott ez Nyíregyházán?

Verdes Miklós: - A nemzetközi és a hazai értékesítésben is jelentősen nőtt a SEAT eredménye, azonban a magyarországi sikerhez a márkakereskedői hálózat átalakítására is szükség volt. Ennek következtében több településen megszűnt a SEAT értékesítés, de beléptek olyan partnerek is, ahol korábban nem lehetett új SEAT-ot kapni. E folyamat részeként döntöttünk úgy, hogy SEAT kereskedést nyitunk Nyíregyházán, ezáltal pedig egyedülálló szerephez jutottunk a régióban 2016 év végén. A Cégcsoport így már három márka értékesítéséért felel a megyeszékhelyen, a Škoda és az Opel mellé érkezett a spanyol márka, de a Das WeltAuto márkanév alatt minőségi, garanciális használtautókkal is foglalkozunk.

- Az értékesítés mellet a szerviz területen is meghatározó a cég. Milyen márkákat javítanak a telephelyeiken?

VM: Fontos láb a Csősz-Platán életében a szerviz üzletág, a SEAT jogok felvételével immáron hat márkával foglalkozik a vállalat: Audit, Volkswagent, Volkswagen Haszonjárműveket, Škodát és Opelt javítunk telephelyeiken, azaz Nyíregyházán vagy Mátészalkán. A SEAT Nyíregyházán a Rákóczi út 60. alatt található kereskedésbe költözött, itt kapott helyet a márkaszerviz is.

- Mi a tapasztalat after sales területen? Milyen jelenleg a márkaszervizek megítélése?

VM: - Az elmúlt időszakban látványosan nőtt a márkaszervizek forgalma országszerte, és a megyeszékhelyen is, egyre többen térnek vissza a hivatalos javítóműhelyekhez. Az ügyfelek értékelik ugyanis, hogy autójuk korához illő ajánlatokkal várjuk őket. Tapasztalataink szerint a tulajdonosok ugyan keresik a költséghatékony megoldást, de igénylik mindemellett azt a minőségi munkavégzést, amit márkaszervizünk nyújt. Ez a tudás mostantól a SEAT is esetében is ügyfeleink rendelkezésére áll. A szakmaiság mellett fontos szempont a felhasznált alkatrészek minősége is: mi kizárólag gyári elemeket építünk be a kocsikba a munkafolyamatok során, amire később garanciát is vállalunk, így partnereink probléma esetén is bármikor fordulhatnak hozzánk.

- Milyen körülmények várják az ügyfeleket a Csősz-Platánnál?

VM: - Műhelyeinkben tizenkét szerelőálláson javítunk autókat, a szerelőknek pedig legalább 1500 féle célszerszám áll a rendelkezésére a munka során. A SEAT szervizjog megszerzésével újabb márkára készítettük fel a kereskedésben dolgozó szakembereket, akik így már a spanyol modell példányait is professzionális hozzáértéssel javíthatják. A vállalat egyébként év közben is nagy figyelmet fordít a munkatársak képzésére, 40-45 napot töltenek összesen oktatáson a kollégáink.

- Miért fontos, hogy hozzáértőkkel javíttassuk gépkocsinkat?

VM: - Amikor autót vásárolunk, tisztában kell lennünk azzal, hogy nem csak egy tárgyat veszünk meg, hanem egy közlekedési eszközt, aminek a megfelelő karbantartása tulajdonosi feladat. Fontos, hogy megfelelően kövessük az előírt periódusokat, és lehetőség szerint olyan szervizben javíttassuk a gépkocsinkat, ahol mindenre felkészült munkatársak dolgoznak. Egy márkafüggetlen műhely, s egy magánszerelő felkészült lehet egy adott márka autóinak egy-egy problémájára, átfogó megoldást azonban kizárólag a márkaszerviz tud biztosítani. A legjobb példa erre, hogy a függetlenek által megjavíthatatlannak ítélt autók mindig nálunk kötnek ki.

Jelentkezzen szerviz időpontra: http://mindenunkazauto.hu/seat/szerviz/

Platán Autóház

4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 60.

Tel.: +36 42 501 700

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!