SZON - Autó

2017.09.13. 14:18

Nyíregyházán két csoda is ért bennünket

Régóta álmodozunk párommal arról, hogy eljutunk Nyíregyházára. Már kislánykorom óta szerettem volna megnézni ezt a szép várost, de valahogy mindig úgy hozta a sors, hogy elmaradtak az arrafelé tervezett kirándulások és folyton valami más program került a helyére.

Régóta álmodozunk párommal arról, hogy eljutunk Nyíregyházára. Már kislánykorom óta szerettem volna megnézni ezt a szép várost, de valahogy mindig úgy hozta a sors, hogy elmaradtak az arrafelé tervezett kirándulások és folyton valami más program került a helyére. Nem mintha bántam volna annak idején, hogy annyit járunk külföldre vagy éppen a Balaton partra, de valamiért én mégis Nyíregyházára szerettem volna egyszer eljutni.

Páromnak is meséltem erről az álmomról, pont a görögországi nászutunkon. Ő persze jól ki is nevetett, hogy másnak Amerika vagy Japán a nagy álma, hogy egyszer eljusson én meg beérném Nyíregyházával is és azzal viccelődött, hogy milyen jól választott feleséget magának. Visszagondolva valóban elég vicces egy életcél, de mégis olyan rossz volt, hogy sosem valósulhatott meg. Idáig. Ugyanis akkor és ott párom megígérte, hogy a következő hazai kiruccanásunkkor ő maga fog elvinni a nemrégiben vásárolt új, szervós autójával, hogy felfedezzük Magyarország e csodás városát.

Egy álom beteljesülése Nyíregyházán

Pár héttel a nászút után újra izgatottan bújtam az internetes oldalakat, szállások és látványosságok után kutatva – kapva magam azon, amit párom megígért. Tudtam, végre beteljesülhet nagy álmom és egy hosszú hétvégét tölthetünk el romantikusan kedvenc, eddig soha nem látott városomban. Lelkes programszervezőként már kitaláltam, hogy hol fogunk megszállni és milyen látványosságokat fogunk megnézni.

Iszonyatosan jó érzés volt, hogy ott lehettem. Mintha mindig is oda tartoztam volna. Meglátogattunk egy nagyszerű fürdőt, ahol egyszerre szórakoztunk és lazítottunk, voltunk egy gyönyörű állatparkban, Nyírbátorban és Máriapócson is. Párom kedvéért pedig még a Zsindelyes pálinkafőzdét is megnézhettük egyik nap és megkóstolhatta a a pálinkakülönlegességeiket.

Az autószerelő is a barátunk volt

A legrosszabb élményünk az volt, amikor a városközpontban adta meg magát a szervorendszer. A nemrégiben vásárolt autó ugyanis úgy döntött, örökre ott akar maradni Nyíregyházán. Páromnak szerencsére még ideje sem volt arra, hogy morgolódjon, mert észrevettük, hogy pont egy autószerelő műhely előtt parkolunk. Ekkora szerencsét még soha nem éltem.

Az autószerelők soron kívül vizsgálták át az autónkat és hihetetlen módon megfelelő autóalkatrész is volt a raktárukban. Mialatt mi körbejártuk a környéket, az autónk szervókormány rendszerét pikk-pakk megjavították a szerelők. Még a kormánymű javítás előtt azért megnyugtattak, hogy ha nem pont előttük történt volna a baj, akkor sem lenne okunk aggódásra, hiszen már autóalkatrész futárral is lenne lehetőségünk kicseréltetni a meghibásodott szervo alkatrészt. Azt is elmagyarázták, hogy a korábban hallani vélt zajok – amit mi sajnos figyelmen kívül hagytunk – már előjelei voltak a bajnak.

Nyíregyházi csodák

Miután csodával határos módon szinte pár óra alatt javították meg a szervó rendszerünket a szakemberek, még rengeteg időnk volt hasznosan eltölteni a megmaradt időnket. Valósággal ragyogtam a boldogságtól, még akkor is amikor egyik reggel rosszulléttel ébredtem. Tudtam, ez nem lehet véletlen, hiszen régóta vártam már erre a rosszullétre.

Mintha csak kislány korom óta tudtam volna, hogy pont Nyíregyházán fogom megtudni, hogy várandós vagyok. Tudtam, egyszer el kell ide jutnom, megélni ezt a csodálatos néhány napot, a tökéletes programokat és hogy pont itt tudom meg, hogy megajándékozhatom szerelmemet egy gyönyörű kisbabával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!