SZON - Autó

2018.04.21. 18:36

Fogasy második a Mitropa Kupán

Az osztrák értékelésben az abszolút hetedik, a Mitropa Kupában pedig az abszolút második helyen végezett Fogasy Gergely és Berendi Dávid Peugeot 208 T16-tal a Lavanttal Ralin.

Az osztrák értékelésben az abszolút hetedik, a Mitropa Kupában pedig az abszolút második helyen végezett Fogasy Gergely és Berendi Dávid Peugeot 208 T16-tal a Lavanttal Ralin.

A magyar páros így mind a két bajnokságban megszerezte idei első pontjait.

“Nagyon örülünk, hogy végre száraz körülmények között, jó versenyen tudtunk részt venni és hogy pontokkal tértünk haza — mondta Fogasy.

A teszten egy kicsit megijedtünk, mert gyengének tűnt az autó, de a versenyen már nem volt vele semmi probléma. Az autó, a gumik, a csapat és a hangulat is fantasztikus volt.

Ahogy vártuk, a Lavattal Ralin jobban ki vannak gumizva a kanyarok, mint a szezonnyitó Rebenland Ralin, így kevésbé volt felhordásos a verseny. Néha eltűntek a gumik, azok a kanyarok okoztak meglepetést. Két ilyen helyen megforogtunk, egyszer pedig a rajtban fulladt be a motor.

Most indultunk először ezen a versenyen és nagy kihívást jelentettek a pályák. Ausztriában több a hegy, gyakorlatilag bárhol rendezhetnének raliversenyt. Nagyon sokat mentünk erdőben, fák között, ami miatt kevés a támpont, nem tudod, hol jársz a pályán, tényleg csak az itinerre tudsz hagyatkozni, de ez a szép a raliban.

Az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk. Abszolútban az első tízben, a Mitropa Kupában, pedig az első háromba szerettünk volna kerülni. Ezt felül is teljesítettük. Az osztrák mezőny nagyon erős, nyilván nagy tapasztalatuk van ezeken a pályákon és még a kétkerék-hajtású autókkal is tudnak meglepetést okozni. A Mitropa Kupa mezőnye most nem volt olyan erős, mint a szezonnyitón.

Az osztrák bajnokságban és a Mitropa Kupában is szereztünk pontot.

Egyelőre a Mitropára szeretnénk koncentrálni, de nem kizárt, hogy még egy osztrák futamon rajthoz állunk az idén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!