PR cikk

2019.08.28. 11:01

Szeptemberben újra Falu- és Tanyagondnoki busz-pályázat

A legutóbbi, 2015-ös pályázat elsöprő sikere után a Magyar Falu Program keretében 2019-ben is meghirdetik a „Falu- és Tanyagondnoki szolgálat támogatása” kiírást.

A pályázat résztvevőiként az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai egy darab, legalább 8 személyes kisbuszt szerezhetnek be a falu- vagy tanyagondnoki szolgálat ellátására. A pályázati kiírás itt érhető el.

A projektre maximálisan igényelhető támogatási összeg 15 millió forint, míg a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg mindösszesen négy-milliárd forint.

A pályázat célja a falugondnoki és/vagy tanyagondnoki szolgáltatást működtető vagy új szolgáltatás indítását vállaló települések esetében az, hogy a szolgáltatás biztosítását magas komfort-színvonalú, alacsonyabb károsanyag-kibocsátású és üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program.

A német autógyártók ismét erős ajánlattal szállnak be a pályázók kegyeiért folyó versenybe. „A Volkswagen Transporterének 6. generációs kisbusza már a legutóbbi pályázat folyamán is bizonyított, hiszen 2015 őszén is számos önkormányzatnak, sportegyesületnek és egyháznak adtunk át Volkswagen-kisbuszt; amelyek az elnyűhetetlen német minőségről és tartósságról tettek tanúbizonyságot az utóbbi években is” – tájékoztatott minket Veres Tibor, az Autó Széles Volkswagen haszonjármű-értékesítője.

A pályázható járművek mezőnyéből ugyancsak kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusz, amely mindamellett, hogy bőséges extrafelszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: „5 év vagy kerek egy-millió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó” – mondta el Bagin Tamás, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés falubuszokért felelős flotta-értékesítője.

A pályázat szeptember 9-i indulását megelőzően is érdemes már tájékozódni a feltételekről és a pályázható gépjárművekről a falubusz.hu weboldalon.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!