Autó-motor

2020.06.29. 00:02

Új autó a civileknek – akár önerő nélkül is

2020 nyarán is folytatódik a Magyar Falu Program, amelynek keretében idén a „Falusi Civil Alap” kiírást hirdették meg.

A Magyar Kormány június 26-i bejelentése alapján megnövelt, 5.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatási összegre lehet pályázni új gépjármű beszerzése céljából. A pályázat benyújtására az 5000 fő alatti állandó lakosságszámú településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek jogosultak (a kiírás részletes szövege itt érhető el.)

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések civil szervezeteinek működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen öt-milliárd forint, a kész pályázatok benyújtására július 1-től augusztus 7-ig van csak lehetőség.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Yaris Classic, amely mindamellett, hogy „kedvező árával akár önerő nélkül is pályázható, a felszereltségét tekintve is a széleskörű kényelmet és biztonságot biztosít az úton” – mondta el Bagin Tamás, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés civil-autókért felelős flotta-értékesítője.

A német autógyártók is erős ajánlatokkal szállnak be a pályázók kegyeiért folyó versenybe. „A Volkswagen Polo a kompakt-kategória valódi ikonja, amely a hetedik generációjával még inkább modern külsőt és műszaki tartalmat kapott, és most akár már fél-millió forint önerő fejében áll a civilek szolgálatába” – tájékoztatott minket Kaibás Roland, az Autó Széles Volkswagen értékesítési vezetője.

A pályázat napokon belül, július 1-n nyílik, így a kisközségi civil szervezeteknek érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a palyazzautora.hu weboldalon.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!