Szponzorált tartalom

2021.01.12. 15:24

Kipróbáltuk, tényleg megkapjuk-e 24 óra alatt a Whitelab koronavírustesztjének eredményét

December utolsó harmadában nyitotta meg kapuit a Nyíregyházán a Praktiker parkolójában a Whitelab mobil koronavírus- és influenza teszt állomása, amely 24 órán belül közel 100 százalékos pontosságú eredményeket ígér. Most egy titkos akció keretében utánajártunk a jól csengő szolgáltatásnak.

Forrás: WhiteLab

Már három tesztet kérhetünk a Whitelabnál

December 22-én nyílt meg a Whitelab nyíregyházi szabadtéri koronavírus mintavételi állomása a Praktiker parkolójában, épp jól időzítve ahhoz, hogy a karácsonyi rokonlátogatás előtt átessünk a szűrésen. Azóta szinte folyamatosan teljes kapacitással dolgozik a labor, és bár maradt a rendkívül gyors eredményközlés, egy nagy újdonságot is bevezettek.

“A megnyitás óta gyakorlatilag folyamatosan telt házzal üzemel a covid állomás, a Nyíregyháziaknak és a megyében élőknek nagyon tetszik a szolgáltatás. A PCR teszt pontossága kiemelkedően jó, közel 100 százalékos biztonsággal állapítja meg azt, hogy valaki koronavírusos-e vagy sem, illetve a Whitelab új kombinált tesztje már azt is képes kimutatni, hogy a betegséget influenza vagy koronavírus okozza-e” – árulta el a részleteket Mihó Mihály, a nyíregyházi Whitelab vezetője.

Az eljárás lényege, hogy elég csak egyszer mintát venni a garatból, a laborban már külön ki tudják szűrni, hogy mely vírus okozta a tüneteket. A Covid-19 PCR teszt mellett tehát elérhető az influenzavírust is kimutató PCR teszt, valamint továbbra is igényelhető antigén gyorsteszt a Whitelabnál.

Nemcsak pontos, gyors is

A pontosság mellett a másik legfontosabb aspektus a gyorsaság a PCR-teszt esetében, a Whitelabnál is komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél előbb megtudja az ügyfél, hogy fertőzött-e vagy sem.

„Úgy látjuk, hogy nem csak akkor teszteltetnek nálunk az emberek, ha nem érzik jól magukat és meg akarnak győződni arról, hogy fertőzöttek-e vagy sem. Ügyfeleink egy része a karantén feloldása miatt keres fel bennünket, de van akinek repülős utazásához vagy külföldi munkavégzéshez van szüksége a negatív PCR tesztre. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a megbízhatóságot, pontosságot és nem utolsó sorban a gyorsaságot. Szigorú protokoll szerint a minták minden nap, legkésőbb délután 6 óráig a Nemzeti Népegészségügyi Központ(NNK) által akkreditált szegedi Avidin Kft laboratóriumába kerülnek be, hogy elvégezzék a szükséges vizsgálatokat és garantáltan 24 órán belül az orvosi lelet az ügyfelünk kezében lehessen. Másnap reggel 6 órakor már szakorvos által leletezve e-mailben kapnak értesítést ügyfeleink az eredményről a magyar nyelvű lelet mellett akár angol, német, spanyol, olasz vagy francia nyelven is.” – tette hozzá Mihó Mihály.

Kolléganőnk, Évi egy PCR-tesztet csináltatott meg, és jelentjük, mind a labor, mind ő sikeresen teljesítette a kihívást. Szerencsére Évi negatív, a Whitelab pedig bőven belefért a 24 órás időkeretbe.

A Praktiker parkolójában felállított mobil mintavételezési helyszínen időpontfoglalás nélkül is kérhetünk koronavírus-tesztet, ugyanis a whitelab csapata segít mindenkinek a személyes adatok regisztrációjában. Aki biztosra szeretne menni és el szeretné kerülni a várakozást, az a Whitelab oldalán egyszerűen és gyorsan foglalhat időpontot a vizsgálatra, legyen szó Covid – vagy influenza-tesztről. Az egészség a legfontosabb!

Whitelab Nyíregyháza

Minden nap 7-13:15h

Nyíregyháza Praktiker parkoló

4400 Nyíregyháza, Orosi út 22-24.

https://whitelab.hu/

Fotó: WhiteLab

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!