jegyzet

2021.02.06. 08:40

Kötelék

Sokféle kapcsolat létezik, köztük olyanok is, amelyek nem csak a szavak szintjén szólnak örökre.

Száraz Ancsa

Ezek eltéphetetlenek, soha ki nem törölhetők, és olyan elemi erővel kötnek össze embereket, amelyek felülírják a racionalitást. Ilyenek a családi kötelékek: így érzünk a szüleink, a testvéreink, a szerelmünk iránt, aki igazán szerencsés – mint például én –, a barátaihoz is ilyen, elszakíthatatlan szálakkal kötődik. Olyan háló ez, amibe csukott szemmel is belezuhanhatunk, mert tudjuk, biztosan fenn maradunk.

Lingvai Péter és Szarvas Erika kapcsolata egy másik szint: a fiatal rendőrnő megmentette társa életét. Lelőtt egy embert, és ennek a terhét valószínűleg örökké hordozni fogja még úgy is, hogy helyesen cselekedett. De talán minden olyan nappal könnyebb lesz ez a teher, amit a kollégájával tölthet. Mert láthatja majd, hogyan éli a mindennapjait, milyen apuka, nagypapa válik belőle, és tudni fogják, hogy ez neki köszönhető. Örök kapocs lesz köztük a tavalyi szenteste, s ezentúl minden karácsonykor Péter második születésnapját is megünnepelhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!